Sportrádió: Már az lenne a furcsa, ha kikapnánk egy klasszis csapattól – Egervári

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.09.24. 17:26
null
Várhidi Péter szerint a Puskás-díjra is esélyes lehet Szalai Ádám (Fotó: Török Attila)
Péntek este a magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Németországot Lipcsében a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjában. A fantasztikus siker után Magyarország két korábbi szövetségi kapitányával, Egervári Sándorral és Várhidi Péterrel beszélgetett Rizmayer Mihály a Sportrádió Hazafutás műsorában.

„Lassan hozzászokunk, hogy bravúros eredményeket halmoz a csapat, és ez jó. Szeretjük ezt az állapotot. Nagy gratuláció a csapatnak, a felkészítő stábnak, a kapitánynak. Örömet okoznak nekünk, már az lenne a furcsa, ha kikapnánk egy európai klasszis csapattól” – mondta Egervári Sándor.

Fotó: Árvai Károly
Fotó: Árvai Károly

„Felnőtt egy nagyon tehetséges generáció. Nagyon sok ügyes fiatal játékosunk van, akiket megtalált a kapitány, ez az ő érdeme. Megfelelően illesztette be egymás mellé a jól működő és harmóniában lévő futballistákat. Nagyszerű generáció, és van egy nagyszerű szakemberünk” – folytatta a korábbi szövetségi kapitány.

Egervári Sándor Szalai Ádám klasszis góljáról is szót ejtett – elmondta, zseniálisan ismerte fel a lehetőséget Szoboszlai szöglete után.

„Személyesen is szeretnék kilátogatni az olaszok elleni mérkőzésre, nagy szurkolója vagyok ennek a közösségnek” – tette hozzá.

„Ez a csoda kategória, nem vitás. Elkényeztet minket a válogatott az eredményekkel a Nemzetek Ligájában. Ennek a fényében azt mondom, hogy az Európa-bajnokságon mutatott teljesítmény sem volt véletlen” – nyilatkozta Várhidi Péter.

Fotó: Szabó Miklós
Fotó: Szabó Miklós

A 64 esztendős tréner szerint mentálisan nagyon erős válogatottról van szó. Hozzátette, a csapat szíve és remek védekezése tüntette el a különbséget az egyébként jobb játékosokból álló német válogatott ellen.

„Rossi megtanította őket egymásért küzdeni. Én ezt tartom a legnagyobb fegyverténynek jelen pillanatban. Mentálisan nagyon erős a csapat, a tagjai hisznek önmagukban. Ezek a sikerek mindig apránként javítanak az önbizalmukon, ez a nagy dolog. Nem kell már kishitűen pályára lépnünk” – fogalmazott Várhidi.

Kiemelte, az ellenfelek innentől nem fognak lebecsülni minket a selejtezőkön, s természetesen ő maga sem ment el szó nélkül Szalai Ádám nagyszerű gólja mellett.

„Úgy érzem, jogosan pályázhat majd az év végén a Puskás-díjra. Olyan sorsszerű döntés volt, aminek be kellett mennie. Ilyen gólt nem lehet minden héten rúgni” – mondta az egykori szövetségi kapitány.


A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA IDE KATTINTVA OLVASHATÓ EL!

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
3. CSOPORT
5. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–1)
Lipcse,
Red Bull Aréna, 39 513 néző. Vezette: Vincic (szlovén)
NÉMETORSZÁG: Ter Stegen – J. Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum – Kimmich, Gündogan (Musiala, 69.) – Gnabry (Kehrer, a szünetben), Th. Müller (L. Nmecha, 85.), L. Sané – Werner (Havertz, 69.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á. (Styles, 78.), Schäfer, Kerkez – Gazdag (Kleinheisler, 67.), Szoboszlai (Nego, 85.) – Szalai Á. (Ádám, 67.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Szalai Á. (17.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 5 3 1 1 8–3 5 10
2. Olaszország 5 2 2 1 6–7 –1 8
3. Németország 5 1 3 1 8–6 2 6
4. Anglia 5 2 3 1–7 –6 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik