Válogatott: két újonc a mieink ellen készülő északír keretben

Vágólapra másolva!
2022.03.14. 18:25
null
Baraclough kapitány továbbra is számít Davisre (Fotó: AFP)
Keretet hirdetett a Luxemburg és Magyarország elleni, március végén esedékes két felkészülési mérkőzésre Észak-Írország szövetségi kapitánya, Ian Baraclough. A 25 főt tartalmazó névsorban két újonc mellett a 132 fellépésével válogatottsági rekorder csapatkapitány, Steven Davis neve is szerepel, így eldőlt, hogy folytatja a nemzeti csapatban a szereplést a 37 éves középpályás.

 

A világbajnoki selejtezősorozat végén az északír futballközvélemény általános vélekedése az volt, hogy a skót Rangers 37 éves középpályása, Steven Davis egy újabb ciklusnak már nem fut neki, és 132 válogatott mérkőzéssel a háta mögött befejezi a szereplést a nemzeti csapatban. Ez azonban nem történt meg, így a csapatkapitány neve is szerepel Ian Baraclough hétfőn kihirdetett névsorában, amelyben két újonc is található.

A Sunderland 19 éves védője, Trai Hume és a Fleetwood Town 21 éves középpályása, Patrick Lane számára is első alkalommal érkezett meghívó.

Az északírek március 25-én Luxemburg vendégeként lépnek pályára, majd négy nap múlva fogadják a magyar válogatottat Belfastban, a Windsor Parkban.

Az északír válogatott eddig hatszor játszott a magyar nemzeti tizeneggyel, s négy vereség mellett egy győzelem és egy döntetlen a mérlege.

AZ ÉSZAKÍR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Conor Hazard (HJK Helsinki), Bailey Peacock-Farrell (Sheffield Wednesday), Luke Southwood (Reading)
Védők: Daniel Ballard (Millwall), Conor Bradley (Liverpool), Ciaron Brown (Oxford United), Craig Cathcart (Watford), Shane Ferguson (Rotherham United), Tom Flanagan (Shresbury Town), Trai Hume (Sunderland), Paddy McNair (Middlesbrough)
Középpályások: Stuart Dallas (Leeds United), Steven Davis (Rangers), Liam Donnelly (Motherwell), Corry Evans (Sunderland), Matty Kennedy (Aberdeen), Patrick Lane (Fleetwood Town), Ali McCann (Preston), Niall McGinn (Dundee FC), George Saville (Millwall), Jordan Thompson (Stoke City)
Támadók: Dion Charles (Bolton Wanderers), Shayne Lavery (Blackpool), Josh Magennis (Wigan Athletic), Gavin Whyte (Oxford United)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik