Négy góllal nyert a magyar U21-es válogatott

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.03.24. 16:20
null
(Fotó: Földi Imre)
Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott 4–0-ra legyőzte Budapesten San Marinót Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
Magyarország–San Marino 4–0 (3–0)
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző. V: Kvirikasvili (grúz)
Magyarország: Hegyi – Iyinbor, Mocsi, Tamás O. – Major S., Csongvai (Szabó Bálint, a szünetben), Mezei (Hidi M S., 83.), Kata (Szendrei N., 61.), Komáromi – Németh A. (Horváth K., 62.), Skribek (Kiss T., a szünetben). Szövetségi edző: Gera Zoltán
San Marino: De Angelis (Terenzi, 30.) – Rosti (Contadini, a szünetben), Tomassini (Pasolini, a szünetben), Moretti, Tosi – Dolcini, Matteoni, Toccaceli, Capicchioni (Rastelli, 69.) – Pancotti (Zannoni, 84.), Ciacci. Szövetségi edző: Matteo Cecchetti
Gólszerző: Németh A. (5., 13.), Iyinbor (44.), Major S. (80.)

„Ne becsüljük le őket, adjuk meg nekik a tiszteletet, ha jó hozzáállással megyünk neki a mérkőzésnek, akkor nem lehet probléma.”

Nem véletlenül mondta mindezt a magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán még szerdán, a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. San Marino a csoportban hat mérkőzésen hat vereséget szenvedett (közülük a legszorosabb a Lettország elleni 0–2, a legsúlyosabb a Németországgal játszott 0–6 volt...), egyszer sem tudott betalálni a riválisainak, és szeptember 7-én pályaválasztóként is, 4–0-ra kapott ki Magyarországtól.

Vagyis minden azt mutatta, hogy a magyar fiatalok sima kilencven perc előtt állnak, toronymagas esélyesei a párharcnak, ám korábban nemegyszer bebizonyosodott: ha valaki nem kellő tűzzel, alázattal megy bele a találkozóba, az komoly pofont kaphat.

A keret három újonca közül Várkonyi Bence, Szabó Bálint és Horváth Krisztofer egyaránt a kispadon kezdte a meccset, az MTK Budapest két fiatalja, Kata Mihály és Mezei Szabolcs ugyanakkor azon a pályán futballozhatott, ahol klubjával a hazai bajnoki meccseit is játssza. A 4. percben Gera Zoltán mutatta meg, hogy még mindig jó barátságban van a labdával: húszméteres pontos passzal küldte a labdát a bedobáshoz készülő Komáromi Györgyhöz, és bár azt a támadást még kivédekezte San Marino, egy perccel később már vezetett a magyar csapat. Az akció a bal oldali védőt játszó Tamás Olivértől indult, a befejezést pedig Németh András vállalta magára egy pimasz csel után. A Genk támadója hamar megszerezte a második találatát, jó volt látni, hogy a tudáskülönbség eredményben is megmutatkozik.

A vendégek szakvezetője, Matteo Cecchetti a technikai zónában sétálva folyamatosan beszélt a pályán lévő játékosaihoz, akiktől bizony az is eseményszámba ment, ha olykor át tudták lépni a felezővonalat. Nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy a 25. percben jöjjön a harmadik Németh András-gól, ám fejesénél a léc kisegítette a vendégeket. Mirco De Angelis sérülése miatt San Marino még a szünet előtt kapust volt kénytelen cserélni, és bár a folytatásban a vendég tizenegy olykor megközelítette a magyar kapu előterét, a játékrész hajrájában egy bal oldali szögletet követően jött a harmadik hazai találat is.

A folytatásra Gera Zoltán a San Marino elleni idegenbeli mérkőzésen gólt szerző Kiss Tamást, valamint Szabó Bálintot is becserélte – utóbbi ezen a meccsen mutatkozott be a korosztályos csapatban. Az 55. perc újabb komoly hazai lehetőséget hozott: Szabó Bálint kiugratása után Németh András került helyzetbe, de önzetlenül vissza akarta adni a labdát a paksiak játékosának, és a vendégek szerelni tudtak.

Szögletekből, csakúgy, mint az első játékrészben, továbbra is veszélyeztetett a magyar együttes, Ilyinbor Patrick közel járt ahhoz, hogy megszerezze a második gólját. A 71. percben Hegyi Krisztiánnak kellett egy kiugratást vetődve lefülelnie, sokkal több dolga nem akadt a találkozón. Aztán egy újabb bal oldali támadás hozta a negyedik gólt, Komáromi György egy kényszerítő végén remekül adott középre, Major Sámuelnek pedig nem volt nehéz dolga a hálóba lőnie a labdát. Az eredmény már nem változott, a Magyarország ugyanúgy 4–0–ra győzött, mint ősszel San Marinóban.

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Az ötös bal sarka elől jobbal a kilépő kapusba lövi a ziccerét Szendrei.

90. perc Szabó beadását a kapuba rúgja hatról Kiss, jobbal, középről, de les.

Három perc a ráadás.

89. perc Horváth Achilles-sarkára rálép véletlenül Tosi.

Ciacci begörcsöl. Meggyógyul, mert nem kérhet már cserét.

85. perc Komáromi ballal, Szabó jobbal lő nyolc méterről kapura, az ötös elől, de mindkét próbálkozást blokkolja a kék mezes védelem!

83. perc HidiMSándor be, Mezei le.

E párharc legjobb góllövői:
Szalai Ádám 5
Feczesin Róbert 2
Skribek Alen 2
Czvitkovics Péter 2
Bodor Boldizsár 2
Németh András 2


80. PERC MAJOR SÁMUEL is betalál, Komáromi bal oldali, jobblábas, lapos beadását ballal a léc alá vágja három méterről, picit balról. 4–0!

80. perc Nem gól, Mezei jobb oldali szöglete Tosiról Tamás combjára pattan a jobb alsó előtt, ezen meglepődik a magyar védő is, elpattan tőle a labda, jő a kapus.

77. perc Majornak hosszú Szabó indítása, de mindegy is, mert les.

75. perc Nagyon leült a mérkőzés, sajnos.

(Fotó: Földi Imre)
(Fotó: Földi Imre)


71. perc Hegyi elcsípi az ötösön Tosi beadását.

68. perc Horváth passzol a 16-os elől laposan Szabó elé, de figyel a kapus, jó a kifutása is.

67. perc Horváth indítása után Kiss elesik a jobb oldalon. Sérülés, elcsúszott, a keze fáj. Rövid ápolás.

(Fotó: Földi Imre)
(Fotó: Földi Imre)

65. perc És szabadrúgás középről, 28 méterről, Moretti jobbal a bal felső fölé lő. Jó 4 méternyivel...

64. perc Szendrei Norbert kap sárga lapot belemenésért. Ciaccinak lépett oda.

62. perc FÖLÉ, egy jobb oldali Mezei-szöglet után Iyinbor hat méterről a léc fölé fejeli a labdát!

61. perc Szendrei Norbert és Horváth Krisztofer be, Kata és Németh le.

60. perc Komáromi beadását elviszi a bal szélen Szabó, a ballábas beadásba belevetődik azonban Contadini.

58. perc Kiss mehetne az ötös felé a labdával, de elcsúszik, Kata kap nagyot a felezőnél aztán Pasolinitől.

Az U21-es együttes a következő napokban két Európa-bajnoki selejtezőt játszik, ma San Marinót fogadja, kedden Lengyelországban, Zabrzéban lép pályára 16 órától.

(Fotó: Földi Imre)
(Fotó: Földi Imre)

55. perc HELYZET, Kiss passzával kapura tör Németh, de nem lő tízről, középre passzolna Szabónak, így ment a visszafutó Tomassini az ötös előtt.

54. perc Kata jobb oldali beadását elrúgja az ötös és az érkező Major elől Moretti.

53. perc Contadini lő ballal kapura 11-ről, kissé balról, de ment az ötös sarka előtt Major.

50. perc Szabó kapura törhet, de les.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Matteoni és Rosti az öltözőben marad a vendégeknél. Andrea Contadini és Giacomo Matteoni áll be.

46. perc Szabó Bálint és Kiss Tamás be, Csongvai és Skribek le.

Nyolc kapura lövés a magyar csapattól ma, 5 a kapu felületére ment, 0/0 ez az arány a másik oldalon.

„Akkoriban volt az MTK-nál edzőváltás, s Márton Gábor látta a hazai Genk elleni ifi BL-mérkőzést, és néhány NB III-as bajnokit is. Ezeken a meccseken sikerült bizonyítanom, így megkaptam a lehetőséget a felnőttek között. Belső védő vagyok, de a védelem jobb oldalán is feltalálom magam, nekem mindegy, melyik poszton, de remélem, csütörtökön San Marino ellen bemutatkozhatok az U21-es válogatottban.”

„A keret összetartás során váltottunk néhány szót négyszemközt Gera Zoltánnal, aki azt mondta, hogy már egy ideje figyelte a játékomat, és tetszett neki mindaz, amit látott. Hozzátette, szeretné megadni a lehetőséget, kíváncsi rá, mire vagyok képes az U21-es válogatottban. Nagy erőbedobással készülök továbbra is, remélem, már csütörtökön San Marino ellen lehetőséget kapok. Óvatosnak kell lennünk, de kijelenthetjük, azon a meccsen kötelező a győzelem.”

Várkonyi Bence pályára lépett az ifi BL-ben a cseh Sparta Praha és a belga Genk ellen is, majd ezután James Weir sérülése miatt a decemberi MTK–Újpest bajnokin (2–1) csereként beállva mutatkozott be a magyar élvonalban. Azóta alapember az együttesben, már nyolc mérkőzést játszott az OTP Bank Ligában.

SIKERES IDŐSZAK VAN az MTK Budapest védője, Várkonyi Bence mögött, ugyanis decemberi bemutatkozása óta kirobbanthatatlan a kék-fehér csapatból, most pedig először kapott meghívást az utánpótlás-válogatottba. „Az MTK-nál a kerethirdetés utáni első edzésen sok gratulációt kaptam – mondta a húszéves játékos. – Kata Mihály és Mezei Szabolcs már többször szerepelt az U21-es csapatban, beszéltük róla, milyen az élet az utánpótlás-válogatottnál, ám nem vittük túlzásba. Már az nagyszerű, hogy bekerültem az MTK felnőttcsapatába, és az, hogy nem sokkal ezután már az U21-es válogatottban bizonyíthatok, nagy elismerés nekem. Jó lehetőség, hogy megmutassam magam, úgyhogy megpróbálok élni vele.”

Emlék (Transfermarkt)



45+5. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+5. perc
Mezei beadását Mocsi az ötösről a földre fejeli, a labda a kapu tetejére pattan onnan!

Előtte nagy pogó az ötösön.

45+4. perc
Komáromi beadását kézzel szedi le a levegőből Tomassini, szabadrúgás a végére.

45+3. perc Mezei ütközik Rostival, akit ápolni kell.

Három perc a ráadás.

44. PERC BENT VAN EZ IS, IYINBOR PATRICK a jobb alsóba fejel az ötös rövid sarkáról Mezei bal oldali, ballábas szöglete után. 3–0!

42. perc Matteoni ment becsúszva Németh elől az ötösön, Skribek indította a bal szélen Komáromit, aki elrobogott, ballal pontosan adott középre.

38. perc Szép akció a vendégektől, Komáromi szereli az ötös jobb sarka előtt a felfutó Pancottit!

37. perc Csongvai passzol ballal középre balról, Kata jobbal 18-ról a jobb alsó sarok mellé lő.

35. perc Kata Mihály kap sárga lapot Capicchioni fellökéséért.

A lentebb említett BL-meccsen Várkonyi és Kata is az MTK-t erősítette, a magyar csapat gólját Vancsa Zalán szerezte.

32. perc
Németh gurít vissza balról, Skribek ballal kapura lő az ötös sarka elől, egy védő lába között is elmegy a labda, Terenzi jobb lábbal azonban eléri azt! HELYZET!

29. perc Csere lesz, beáll Achille Terenzi. De Angelis orra nagyon vérzik.

San Marino közel 8 éve nem szerzett pontot tétmérkőzésen. Ápolni kell közben Csongvai térdét is.

A cserekapus melegít.

25. perc
Skribek emel az ötös bal sarka és Németh elé, aki ballal kapura lő, de a vetődő kapust találja el véletlenül. Szöglet, előtte ápolás.

Moretti nem ugrott fel Némethtel, de derékkal megtámasztotta, a csatár estében fejelt kapura gyakorlatilag.

23. perc LÉC!Mezei bal oldali szögletére remek ütemben érkezik Németh, és kissé jobbról, öt méterről centiméterekkel véti el a bal felső sarkot, a lécen csattan a labda. Nagyon szép fejes volt pedig.

Mezőnyfölény (Fotó: Földi Imre)
Mezőnyfölény (Fotó: Földi Imre)

21. perc Helyzet, de Skribek bal oldali beadását elrúgja Németh és az ötös bal sarka elől Tomassini.

Németh az előbb említett BL-mérkőzések során megfordult ebben a stadionban is, és gólt is lőtt az MTK-nak!

17. perc Mezeit ellökik, Komáromi feldönti a felezőnél Dolcinit, Kata indítja Skribeket... hosszan, de mindegy, mert les is, lökés is.

Az ifjúsági BL-ben 4 mérkőzésen 3 kanadai pontot hozott össze.

Németh 19 esztendős, a Genkben ebben az idényben 2 meccsen 1 gólig jutott... 8 perc alatt!

De Angelis a Cesena neveltje, de ez nem az ő meccse eddig. Már 22 éves egyébként.

Puskásos előkészítés a Hidegkuti-stadionban...

Matteoni nagyon lemaradt.

14. PERC ITT A MÁSODIK, Skribek passzol a bal oldalra Komárominak szép mozdulattal, a ballábas beadást NÉMETH ANDRÁS ballal a kapu közepébe vágja picit balról, négy méterről, ballal. 2–0!

13. perc Tomassini a lelátóra rúgja a labdát Kata elől, bedobás. Csongvait szerelik, Mocsi visszaszerzi.

7. perc Tamás futtatja ismét Kata passza után a bal szélen meginduló társat, ezúttal Skribeket, de les.

5. PERC VEZETÜNK, NÉMETH ANDRÁS a bal alsó sarokba lő Tamás passza és egy jó csel után. Jobbal: 1–0! A kapus elesett, miközben Németh könnyedén kicselezte az ötös bal sarka előtt Matteonit. Később hiába pattant már fel a földről De Angelis, nem érhetett oda.

3. perc Mocsi odalép a vendégek karmesterének, ápolni kell Claccit.

1. perc Komáromi kiharcol egy szögletet a jobb oldalon, Mezei beadása rossz.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Megemlékezünk a kezdő sípszó előtt a nemrégiben elhunyt Raduly Józsefről.

A mieink piros mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta világoskékben.

Balogh Botond eltiltott, Kusnyír Erik eltiltott, Baráth Péter feljebb került...


Az állás: 1. Németország 15 pont (21–8), 2. Izrael 15 (15–6), 3. Lengyelország 13, 4. Magyarország 7, 5. Lettország 3, 6. San Marino 0

„Az edzéseken is próbálom magam fejleszteni, többek között a klub pszichológusával is beszélgetek, de említhetném azt is, hogy elemzem más csapatok kapusainak a munkáját – mondta Hegyi Krisztián. – Igyekszem fejleszteni magamat, ami elengedhetetlen az előrelépéshez. Csütörtökön fontos lesz, hogy ne kapjunk gólt, sajnos eddig sokat kaptunk, ki kell küszöbölnünk a hibákat.”



„Sokkal gyorsabban kell játszanunk, a magasabb tempóval ellenfelünknek gondjai vannak – folytatta Gera Zoltán. – Azt szeretném látni, hogy labdarúgóink nem babusgatják a labdát, és sokszor kerülnek az ellenfél védelme mögé. Meg kell adni a tiszteletet San Marinónak, nem szabad lebecsülni, ha jó a hozzáállásunk, nem lehet probléma. Ami a lehetséges összeállítást illeti, a legutóbbi fordulóban Izraelben (0–3) kiállított Balogh Botondra nem számíthat a szakmai stáb, az pedig aligha jelent meglepetést, hogy a kapuban ismét az előző hat találkozón kezdő Hegyi Krisztián (West Ham) állhat.

San Marino eddig mindegyik csoportmeccsét elvesztette, gólt sem szerzett. Azért nem szabad lebecsülni, szeptember 7-én, az odavágón negyedórával a vége előtt csak egygólos hátrányban volt a végül 4–0-ra nyerő magyar csapattal szemben.

„Mindenki egészséges, várjuk a mérkőzést – mondta a szerdai sajtótájékoztatón Gera Zoltán szövetségi edző. – Az elmúlt két napban leginkább a támadásokat gyakoroltuk, próbáltunk abból készülni, amire csütörtökön a mérkőzésen szükségünk lehet. Biztos, hogy türelmesnek kell maradni, ugyanakkor kevés érintéses, gyors játékra lesz szükség. Szeretnénk minél jobban fárasztani az ellenfelet, fontos lenne a korai gól.”

ESÉLYESKÉNT VÁRJA a San Marino elleni Eb-selejtezőt a Gera Zoltán által irányított korosztályos együttes. Fájdalom, hat csoportmérkőzés után kijelenthető, a továbbjutásra legfeljebb matematikai esély van. A selejtezősorozat eddigi részében bebizonyosodott, Németország, Izrael és Lengyelország korosztályos együttese a miénk előtt jár, de ettől még minden kerettagnak érdeke, hogy a hátralévő találkozókon a legjobb bizonyítványt állítsa ki magáról.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–SAN MARINO MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik