U21: Gera Zoltán bátor játékot vár csapatától Izrael ellen

MOHAY GÁBORMOHAY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 12:48
null
Gera Zoltán (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)
U21-es válogatottunk csütörtökön Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára a gyirmóti Alcufer Stadionban Izrael ellen.

 


Győzni kell a csoportküzdelmek első mérkőzésén az edző és játékos szerint is ahhoz, hogy egy csapat versenyben legyen a továbbjutásért. A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője a siker reményében küldi pályára a csapatot a gyirmóti Alcufer Stadionban csütörtökön 17.30-kor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőn.

A csoportban Izraelen kívül Németország, Lengyelország, Lettország és San Marino a rivális – utóbbi válogatottnál öt nap múlva vendégeskednek a magyar fiatalok. Mint a szerda délutáni edzés előtt Gera Zoltán szövetségi edző elmondta, kihasználták a felkészülésre is kiválóan alkalmas győri környezetet.

„Igyekeztünk intenzíven dolgozni az együtt töltött néhány nap során, annál is inkább, mert kevés az információnk az új edző által irányított izraeli csapatról – mondta Gera Zoltán.   – Keretünket külföldön, az NB I-ben és a második vonalban játszók alkotják, és bár vannak hiányzóink, biztos vagyok benne, hogy a pályára lépők mindent megtesznek a jó kezdésért. Nem kerültünk könnyű csoportba, de nem lehet célunk a harmadik vagy a negyedik hely megszerzése, ezért bátor játékot várok és hogy mindenki tudása maximumát nyújtsa.”

Az már korábban eldőlt, hogy Balogh Botond (Parma) és Bárány Donát (DVSC) sérülése miatt nem játszhat, de időközben Veszelinov Dániel kapus (DAC), Mezei Szabolcs (MTK) és Németh András (Genk) is a távol maradók közé került, helyükre Kovács Péter kapust (Szolnok) és Tóth-Gábor Kristófot (Haladás) hívták be. A képlékeny helyzet miatt előzetes összeállítást még nem tudott adni a szövetségi edző.

A játékosok nevében a székesfehérvári Szendrei Norbert beszélt reményeikről: „Jól döntöttem, amikor Fehérvárra igazoltam, úgy érzem, már otthon vagyok új klubomban. Valamennyien motiváltan készülünk, igyekszünk kihasználni az új lehetőséget a korábbi gyengébb U21-es szereplések után. Az izraeliekről még az ifjúsági válogatott időszakából van tapasztalatom, labdabiztos, gyors játékosok. Nem lesz könnyű dolgunk, de nagyon szeretnénk nyerni, mert jó rajttal esélyünk lehet a csoport második helyére, ami még egy párharcot jelent a továbbjutás szempontjából.”    

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
17.30:
Magyarország–Izrael – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik