Magyar–svájci: Hozni kell a bravúrpontokat – Németh Krisztián

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.08. 10:13
null
Kleinheisler és Dzsudzsák lendületet vitt a középpályás játékunkba (Fotó: Földi Imre)
A magyar válogatott egygólos (3–2) vereséget szenvedett Svájctól a budapesti vb-selejtezőn. Németh Krisztián csereként állt be a mérkőzésen, a második félidőben közel járt ahhoz, hogy büntetőt harcoljon ki.

 

„Egy kicsit talán hosszabb volt a beadás az ideálisnál, de ahogy megtorpantam, jött a védőm izomból. Majd vissza kell nézzem, mert abban a pillanatban én úgy éreztem, hogy elvitt a srác hátulról – nyilatkozta Németh Krisztián, aki azt is elárulta, hogy szerinte min múlt a mérkőzés. – A végén a szerencsén múlt. Nem volt a svájciak játékában benne a gól a hajrában, de az sem, hogy hármat szereznek ellenünk. Kidolgozott helyzetük nem volt, taktikailag ugyanis rendben voltunk. Az első félidőben azért még el kellett kapjuk a fonalat, de utána a kezünkben volt a mérkőzés, hiszen a szünet után mi domináltunk. A vereség ellenére pozitívumként tudok visszagondolni erre a találkozóra, és remélem, hogy az itt elveszített pontokat majd visszakapjuk.”

„Két vb-selejtezőn egy pontot szereztünk ugyan, de nem temetném magunkat. Van ebben a társaságban erő, mindenkivel pariban tudunk lenni. A selejtező végéig kell nyomjuk, aztán lehet, hogy a végén megint szerencsénk van, és ott tudunk végezni a második helyen. Ehhez jó lett volna most egy bravúr, azon vagyunk, hogy legközelebb összejöjjön. Hozni kell a bravúrpontokat. Kötelező győzelmekről labdarúgásban nem beszélhetünk, de úgy gondolom, hogyha versenyben akarunk maradni, akkor Lettországban nekünk most győznünk kell.”

Németh Krisztián a katari al-Garafa légiósaként nem érzi, hogy az arab klubfutballból érkezve a válogatottnál hátrányban lenne a többiekkel szemben.

„Ki kell jönni és megnézi, hogy az arab világban milyen munka folyik. Ott is meccsek vannak, ugyanilyen iramban. Nyilván a meleg miatt most egy kicsit nehezebb a történet, de a mi edzőnk például portugál, és ugyanúgy helyt kell állnunk, extrát kell hoznunk. Nem gondolom, hogy a hozzám hasonlóan onnan érkező Dzsudzsák Balázzsal együtt emiatt nekünk fizikai lemaradásunk lenne. Természetesen egyikünk sem topbajnokságban játszik, de ettől függetlenül nekünk kiemelkedőt kell nyújtanunk. Könnyebb a bajnokság vagy sem, nekünk olyan erőnlétben kell lennünk, hogy tudjuk hozni az extrát. Nem gondolom, hogy a válogatottban hátrányban lennénk amiatt, hogy kevesebb meccsünk volt, mert később kezdtük a bajnokságot. A csúcsforma nyilván később érkezik, de jó erőben érzem magam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik