Nikolics azért lett NB I-es, mert nem volt pénz csatárra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2016.06.11. 14:19
null
Nikolics Nemanja Kaposvölgyéről a franciaországi Eb-ig jutott (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar válogatott legutóbbi nyilvános edzése után Nikolics Nemanját, a Legia Warszawa csatárát nemcsak az Eb-ről, hanem arról az útról is kérdeztük, amit a Kaposvölgyétől indulva bejárt, és amin keresztül lengyel gólkirályi címig, valamint nem mellékesen az Európa-bajnokságig jutott.


A zentai születésű csatár Magyarországon először Barcson futballozott, majd egy fél szezon alatt az ugyancsak másodosztályú Kaposvölgyében 14 meccsen 11 gólt szerzett. Ezután került Kaposvárra, de úgy véli, csak a szerencsének köszönheti, hogy NB I-es labdarúgó lett.

„A testvéremmel, Vukannal együtt kezdtünk el focizni Barcson, és ő jobb játékos, sokkal erősebb, dinamikusabb volt, mint én. Nekem azonban nagyobb szerencsém volt, ugyanis az NB II-ből nagyon nehéz az NB I-be felkerülni. Én azonban éppen akkor szereztem 11 gólt, amikor a Kaposvárnak csatárra volt szüksége, viszont nem volt pénze igazolni. Ezért a második csapatnak számító Kaposvölgyéből engem vittek fel az első csapathoz” – emlékezett vissza a kezdetekre az NSO kérdésére a válogatott legutóbbi nyilvános tréningje után Nikolics Nemanja, aki ebben a szezonban 37 meccsen 28 gólt szerzett a Legia Warszawában, amivel a XXI. század legeredményesebb csatára lett a lengyel élvonalban.

„Gyerekkoromban nem volt az az Eb, vagy vébé, amit ne néztem volna, az volt az álmom, hogy egyszer én is ott legyek, de amikor Kaposvölgyén játszottam, még mindig távoli álomnak tűnt, nem hittem volna, hogy sikerülhet. Nagyon sokat és nagyon keményen dolgoztam ezért” – mondta a gólkirály.

Kérdés, milyen szerephez juthat az Európa-bajnokságon, hiszen Bernd Storck több poszton is kipróbálta már, többször szélsőként is, mert nem feltétlenül centerként számol vele.

„Minél távolabb vagyok a kaputól, annál veszélytelenebb vagyok. Ezért keressük a kapitánnyal azt a pozíciót, melyben minél közelebb lehetek a kapuhoz. Benne van az is, hogy középen szerepeljek, ne csak a szélen, ezt is gyakoroltuk. A válogatottba is szeretném átmenteni a klubnál mutatott formámat” – fogalmazott Nikolics.

EURO 2016
AZ F-CSOPORT MENETRENDJE
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁGBordeaux, Matmut Atlantique
Június 14.21.00Portugália–IzlandSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁGMarseille, Stade Vélodrome
Június 18.21.00Portugália–AusztriaPárizs, Parc des Princes
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières

A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN KORHUT MHÁLY EB-RE VEZETŐ ÚTJÁRÓL IS OLVASHATNAK, AKI UGYANCSAK FUTBALLOZOTT KAPOSVÁRON.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik