Válogatott: Kleinheisler-dupla a távlati keret mérkőzésén

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.12.16. 18:34
null
Kleinheisler László (jobbra) két gólt szerzett a szerdai edzőmérkőzésen (Fotó: mlsz.hu)
Bernd Storck, a jövő évi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya valamennyi játékoson azt érezte, hogy a legjobb tudása szerint dolgozott az elmúlt napokban, amikor a „távlati keretnek” tartott összetartást Telkiben.

 

„Mindent megtettek, hogy a lehető legjobb benyomást gyakorolják a stábra. Számunkra az volt a legfontosabb, hogy személyesen is megismerjük azokat a játékosokat, akikről eddigi teljesítményük alapján jó véleménnyel voltunk, míg a labdarúgók megismerkedhettek a szakmai elképzeléseinkkel, elvárásainkkal” – mondta a magyar szövetség honlapjának az elsősorban fiatalokból álló keretnek tartott edzőtábort követően a német szakvezető.

Storck szerint a látottak megerősítették abban, amit korábban többször is mondott, vagyis: megvannak a tehetségek, de nagyon fontos, hogy megfelelő felkészítést kapjanak, rendszeres játéklehetőséghez jussanak, ezáltal folyamatosan fejlődjenek.

Kiemelte, a négy nap alatt alkalmuk nyílt beszélgetni a játékosokkal a profi életmódról, a megfelelő regeneráció fontosságáról, vagy éppen a téli szünet alatt szükséges munkáról.

„Biztos vagyok benne, hogy a meghívott játékosok kivétel nélkül be akarnak kerülni az Európa-bajnoki keretbe, de ehhez mindenkinek sokat kell tennie, hiszen a kontinensviadalon csak a legjobbak lehetnek majd ott” – jelentette ki Storck.

A felmérésekkel, edzésekkel telt négynapos összetartás végén a keretet két részre osztotta a szakmai stáb, és szerda délután egymás közti mérkőzés zárta a programot.

A kétszer 35 perces találkozón az egyik csapatot Szélesi Zoltán, a másikat Andreas Möller irányította, a találkozót 0–0-ás félidőt követően Kleinheisler László duplájával, valamint Balogh Norbert góljával a pirosak nyerték 3–1-re, a fehérek szépítő találatát Adorján Krisztián szerezte.

Ezzel a válogatott idei programja befejeződött.

A magyar nemzeti együttes jövőre 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik