Futsal: Lódi nincs, Harnisch játéka kérdéses a vb-selejtezőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.04. 12:07
A magyar futsalválogatott Anglia, Belgium és Ukrajna ellen vívhatja ki a világbajnoki részvételt a jövő héten, Győrben megrendezendő selejtezőtornán.

A szeptemberi sikeres Eb-kvalifikáció után újabb megmérettetés vár a magyar futsalválogatottra – írja az mlsz.hu. Akkor a Románia elleni két playoffmérkőzésen elért döntetlen és győzelem szerbiai Eb-részvételt ért. Ezúttal négycsapatos minitornán kell az első két hely valamelyikét megszerezni ahhoz, hogy tavasszal ismét playoffpárharcban játszhasson a magyar válogatott. A cél Kolumbia: 2016 szeptemberében a dél-amerikai ország látja vendégül a világ 24 legjobb futsalválogatottját, köztük az Európából érkező hét csapatot.

Sito Rivera csapatának nem lesz könnyű feladata: a győri Magvassy-csarnokban megrendezendő tornán az angol, a belga és az ukrán válogatott lesz a mieink ellenfele. Anglia az előselejtezőből érkezik, amelyben Dánia, Wales és Izrael előtt három győzelemmel végzett az előselejtező-csoport első helyén.

Belgium nagyjából a magyar válogatotthoz hasonló játékerőt képvisel, míg Ukrajna kissé kiemelkedik a csoportból. Igaz, a 2014-es Eb-re kijutásért már játszottunk playoffpárharcot keleti szomszédainkkal, akkor 1–2-es első mérkőzés után, hazai pályán 5–4-re nyert válogatottunk, ám idegenben szerzett több góllal Ukrajna jutott ki a belgiumi tornára.

„A Románia elleni siker óta érezhetően megnőtt a figyelem a futsal irányába – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – Nagyon nagy lehetőség ez a sportág számára, hiszen a februári Eb-részvétel után egy sikeres világbajnoki selejtező tovább népszerűsítené a futsalt. Jelenleg tizennégyezer futsaljátékost számlál az MLSZ adatbázisa, de egy jövő heti siker tovább növelheti ezt a számot.

„A tornán jó eredményt várok a csapattól – mondta Drucskó Zoltán, az MLSZ futsalbizottságának elnöke. – Fontos, hogy a továbbjutás mellett a helyezés is számít, hiszen a csoportgyőztesek kiemeltek lesznek a playoff-sorsoláson, így egy esetleges első hellyel elkerülhetjük a topcsapatokat a következő körben. Természetesen ehhez a közönség támogatására is nagy szükségünk lesz, reméljük, hogy a szurkolókkal együtt sikerül jó eredményt elérnünk.”

„A románok elleni mérkőzés után most találkozott a csapat újra, így kifejezetten jó a hangulat az öltözőben – avatta be a sajtó képviselőit a csapat mindennapjaiba Sito Rivera szövetségi kapitány. – Azt a sikert kicsit kiélveztük, de most már a következő feladatra kell koncentrálnunk. Ellenfeleink az európai középszintet képviselik, az ukránok kiemelkednek a csoportból, ők közvetlenül a topcsapatok mögött állnak. Ettől függetlenül ők sem verhetetlenek, hiszen két évvel ezelőtt csak idegenbeli góllal tudtak továbbjutni ellenünk az Eb-selejtező playoffpárharcában.”

Újságírói kérdésre a szövetségi kapitány elmondta, hogy Harnisch Ákos kisebb sérüléssel érkezett az edzőtáborba, egyelőre folynak az orvosi vizsgálatok, legkorábban holnap derülhet ki, hogy tudja-e vállalni a játékot.

Mint beszámoltunk róla, Komáromi Pétert műteni kell, így nem lehet a keret tagja, ahogy Lódi Tamás sem az. A Győr futsalosával kapcsolatban a Nemzeti Sport Online úgy értesült: szóba került, hogy újra a válogatott tagja lesz (korábban már visszavonult onnan), de a neve ezúttal sem szerepel a listán.

„Kiegyensúlyozott a csoport, bár az ukránok a legerősebbek, így ugyanannyi esély van az első, de a harmadik helyre is – értékelt Trencsényi János csapatkapitány. – Remélhetőleg sikerül megverni Belgiumot és Angliát, így az utolsó meccsre marad a csoportelsőség kérdése. Az biztos, hogy jó meccseink lesznek, így már ezért megéri kilátogatni a Magvassy-csarnokba.”

„Hiszek a csapatban, az elvégzett munkában és a csodában is – kezdte Dróth Zoltán. – Rengeteget dolgozunk, edzünk és videózunk a felkészüléskor, ennek lett meg az eredménye Debrecenben is, így hiszek benne, hogy meg tudjuk nyerni a csoportot.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Dávid Richárd (MVFC-Berettyóújfalu)
Dróth Zoltán (Rába ETO)
Gál István (MVFC-Berettyóújfalu)
Harnisch Ákos (Rába ETO)
Hegyesi Zsolt (Swietelsky-Haladás VSE)
Horváth Norbert (DF Renaplin FC Dunaújváros)
Hosszú Ádám (DF Renaplin FC Dunaújváros)
Klacsák Bence (DF Renaplin FC Dunaújváros)
Lovas Norbert (Nyírgyulaj KSE)
Matkovics Gábor (Rába ETO)
Németh Péter (Futsal Club Veszprém)
Öreglaki Norbert (Swietelsky-Haladás VSE)
Rábl János (MVFC-Berettyóújfalu)
Szeghy Szabolcs (Aramis SE)
Tihanyi Csaba (MVFC-Berettyóújfalu)
Tóth Gyula (Rába ETO)
Trencsényi János (MVFC-Berettyóújfalu)
Vas Ádám (Futsal Club Veszprém)

FUTSAL VB
SELEJTEZŐTORNA, GYŐR

2015. december 10., csütörtök:
16.00: Ukrajna–Anglia
18.15: Magyarország–Belgium

2015. december 11., péntek
17.45:
Belgium–Ukrajna
20.00: Magyarország–Anglia

2015. december 13., vasárnap
16.00:
Anglia–Belgium
18.15: Ukrajna–Magyarország

Mindegyik mérkőzést a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezik. A mindkét aznapi mérkőzésre szóló napijegyet 1500 forintért, míg a mindhárom meccsnapra érvényes bérletet 3000 forintért lehet megvásárolni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik