U19-es női Eb: vereséggel kezdtük a selejtezősorozatot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.15. 18:49
Az U19-es magyar női labdarúgó-válogatott 2–0-s vereséget szenvedett Németországtól a 2016-os Európa-bajnokság selejtezősorozatának első mérkőzésén Szombathelyen.

A magyar válogatott az első félidő hosszabbításában Kaján Zsanett révén kapufáig jutott, majd a gól nélküli első játékrészt követően a német csapat Stefanie Sanders duplájával 2–0-s győzelmet aratott.

Az 5. csoportban – amelynek mérkőzéseit Szombathely mellett Bükön rendezik – lévő Magyarország csütörtökön a második fordulóban a kedden Kazahsztánt legyőző Szerbia ellen javíthat.

„Az előre eltervezett taktikánk jól működött, a németek nem tudták érvényesíteni saját erősségeiket, és a fegyelmezett játékunknak köszönhetően végig szoros meccset tudtunk játszani a nagyszerű képességű rivális ellen. Minden dicséretet megérdemelnek a lányok, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy közel jártuk a döntetlen eléréséhez. Óriási energiákat mozgósítottunk a pontszerzés érdekében, és ha ez végül nem is jött össze, mentálisan nagy erőt adhat a játékosoknak, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk a németeknek. A mutatott jó teljesítmény azonban csak akkor ér valamit, ha a szerbek ellen hasonló játékkal rukkolunk ki, és emellett lényegesen eredményesebb lesz a futballunk” – mondta a találkozó után Turtóczki Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

U19-ES EB-SELEJTEZŐ
5. CSOPORT, 1. FORDULÓ

Németország–Magyarország 2–0 (0–0)
MAGYARORSZÁG: Schildkraut Fruzsina – Bokor Adrienn (Turányi Lilla, 78.), Vicai Katalin, Németh Hanna, Szabó Dorottya – Nagypál Fatima – Krascsenics Petra (Kocsán Petra, 65.), Gruber Brigitta, Farádi-Szabó Edina (Csányi Diána, 65.), Gelb Mónika – Kaján Zsanett

A csoport másik mérkőzésén
Szerbia–Kazahsztán 2–0

A TOVÁBBI PROGRAM
Szeptember 17. (csütörtök)
16.00, Szombathely:
MAGYARORSZÁG–Szerbia
16.00, Bük: Németország–Kazahsztán

Szeptember 20. (vasárnap)
16.00, Bük:
Kazahsztán–MAGYARORSZÁG
16.00, Szombathely: Szerbia–Németország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik