U20-as vb: Kalmár büszke a Fidzsi-szigetek elleni sikerre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 12:02
Nem indult egyszerűen a világbajnoki felkészülés Kalmár Zsolt, az RB Leipzig középpályása számára, hiszen egy ideig az sem volt biztos, hogy csatlakozhat az U20-as labdarúgó-vb-n részt vevő magyar válogatotthoz.

A szövetség és a klub vezetése egyeztetett annak érdekében, hogy elutazhassak a vébére – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a Győri ETO korábbi magyar bajnok labdarúgója. – Hálás vagyok a csapatomnak, hiszen pozitívan álltak a kérdéshez, és azt mondták, hacsak nem érintett a Lipcse a feljutási harcban a végjátékban, akkor mehetek. Így tehát most itt vagyok a csapattal.

Kalmár Zsolt büszke rá, hogy csapata, az igen kellemetlen időjárási körülmények ellenére, 7–0-ra legyőzte a hétfői felkészülési mérkőzésen Fidzsi-szigetek válogatottját, és annak is örül, hogy ő maga is a gólszerzők között volt, de pontosan tudja, hogy az igazi erőpróba a jövő héten kezdődik a mieink számára. Bernd Storck sportigazgató a sikeresség érdekében szigorú fegyelmet tart a felkészülés kezdete óta, amely itt, Új-Zélandon, az edzéseken is megmutatkozik, ugyanakkor – mint a középpályás elárulta – bátorítja a laza, kreatív játékstílust.

„Ez közel áll hozzám. Szeretem, ha a rendszer mellett lehetőség van arra is, hogy egyéni elképzeléseimet megvalósítsam a pályán” – így a középpályás.

A tavalyi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságon három mérkőzésen egy gólt szerző „Kázsé” pontosan tudja, mit jelent komolyabb csapatok ellen futballozni, hiszen már az A-válogatottban is bemutatkozott.

„Megnéztük Észak-Korea játékát, és pontosan tudjuk, hogy egész más játékerőt képvisel, mint az utóbbi ellenfeleink. Gyors támadójátékra, hatékony, kevés érintős kombinatív futballra lesz szükség, ha eredményesek akarunk lenni, illetve arra, hogy kihozzuk magunkból mindazt a fizikai pluszt, amit az elmúlt hetekben, napokban magunkra szedtünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik