Válogatott: Garantálom, nem lesz szép meccs a finnek elleni - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.10. 17:12
null
Dárdai Pál türelmet kér a szurkolóktól (Fotó: Korponai Tamás)
Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Finnország elleni pénteki Európa-bajnoki selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón elmondta, ha jó mentalitással lépünk pályára, miénk lesz a három pont. A kapitány úgy véli, nem lesz szép mérkőzés, a türelem lesz a kulcs, ezért pedig kéri a szurkolókat, hogy csak a végén nyilvánítsanak véleményt.

A teljes sajtótájékoztatóról ide kattintva olvashat!

„Kijelentést tettem, nem ígértem a három pontot a finnek ellen arra az esetre, ha a korábbi kettőn megvan a négy. Ha a közönség a csapat mellé áll, és nem lesz türelmetlen, nem kiabálja a harmincadik percben, hogy ébresztő, meg dolgozzatok, akkor nem marad el a siker. Nem lesz szép mérkőzés, ezt garantálom. De nem akarok abba a csapdába esni, hogy nekik esünk, kitámadunk, a türelem lesz a kulcsa a mérkőzésnek pénteken” – nyilatkozta Dárdai Pál.

„Ha a mentalitásunk megfelel, akkor a három pont a miénk. A Jóisten elveheti a pontot, meg a játékvezető. Romániában elvettek tőlünk egy szabályos gólt. Akkor nem, most viszont lehet vele foglalkozni. A második félidőben erőtől duzzadtunk, akkor mi lett volna, ha... Az öt ponttal versenyben marad, a héttel előrébb lép a csapat, ha a továbbjutást jelentő harmadik helyről beszélünk. Nagy a felelősség és a kényszer a magyar futball és az utánpótlás szempontjából, hogy hozza-e a csapat a meccset a célokat vagy sem” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

„Két hasonló kaliberű csapat találkozik pénteken. Pedig sokan több labdabirtoklásban és letámadásban gondolkodnak, de nézzük meg, milyen erős a finnek kerete. Általában hatvan százalékban birtokolják a labdát. Hát birtokolják, nekünk meg közben azzal kell megnyerni a meccset, hogy gyorsan és taktikusan támadunk, továbbá a helyzeteinket jól építjük fel, azokat jól használjuk ki” – tért ki az ellenfélre Dárdai.

„A nyolcvanadik percig hagyják békén a csapatot, de bárhogy sül el a mérkőzés, akkor is körbemegyünk a szurkolók előtt, bármi legyen az eredmény. Majd akkor nyilvánítsanak véleményt a szurkolók. Ott fütyüljenek és pfujoljanak, ha nem tetszett a produkció, az eredmény, vagy éppen ünnepeljenek, tapsoljanak, ha igen” – kérte a szurkolókat a kapitány.

„Annál jobb nincs egy játékos szempontjából, ezt tapasztalatból mondom, ha játszol és pihensz, jönnek sorra a bajnokik és kupameccsek. Minden fejben dől el ilyenkor, hogy erre hogyan képes ráhangolódni az ember. Ez változik, nincs meg az itthonról jövőknek. Ez az NB I-s játékosoknál általában a második meccsen szokott visszaütni. Az első meccsen még megvan fejben a maximális koncentráció, a másodikon viszont kiütközik a pszichés fáradtság, mert nincsenek hozzászokva.”

„Ilyen rövid idő alatt a védekezést lehet gatyába rázni a válogatott edzőtáborában, az pedig a koncentráción, a fegyelmen és az összeszokottságon múlik. A támadások viszont annyira felgyorsultak, ott olyan gyors döntéseket kell meghozni, hogy ott az automatizmusokban kell bízni.”

„Szabics Imrével értekezek legtöbbet a játékosokról – jó szeme van, nem véletlenül marasztalták megfigyelőnek Grazban –, hívtam be olyan játékost is, akit szerettem volna személyesen megismerni. Két nap után magamban már össze szokott állni a kezdőcsapat, most ez olyan kilencven százalékban állt már össze. Király és Dibusz jó teljesítményt nyújtott a legutóbbi két mérkőzésünkön, Bogdánnál az volt a fontos, hogy sérülése után legyen itt velünk egy kicsit újra, vegyen részt a közös munkában, segítsünk rajta. A kapusokról így annyit tudok mondani egyelőre, hogy három jó játékosunk van a keretben erre a posztra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik