Válogatott: „Egymásért, a nemzetért és Paliért is küzdünk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.10. 16:55
Gera Zoltán a finnek elleni Eb-selejtező előtti sajtótájékoztatón elmondta, egyre jobban érzi magát fizikailag, és nem számolgat előre, csak a pénteki mérkőzést követően néz a tabellára. Hozzátette, mindenki egymásért, a nemzetért és nem utolsósorban Dárdai Pál szövetségi kapitányért is küzd.

A teljes sajtótájékoztatóról ide kattintva olvashat!A teljes sajtótájékoztatóról ide kattintva olvashat!

„Egyre jobban érzem magam fizikailag, tíz-tizenöt mérkőzés van a lábamban, koromhoz képest tökéletes állapotban érzem magam – vélekedett állapotáról Gera Zoltán. – Bizonyítottam, hogy végig tudok játszani meccseket. Makacs vagyok, ha nem bíznak bennem, igenis meg akarom mutatni, hogy kilencven perces játékos vagyok. Jó közösség, társaság, hangulat van, nagyon várom a meccseket. Biztos mindenki tökéletes lelki és fizikai állapotba kerül addig, bízom benne, hogy legyőzzük a finneket.”

„Palit teljes mértékben elfogadta a csapat, pályán kívül olyan, mint egy játékos, egy közülünk. Edzésen azonban váltunk, ő és mi is. Elfogadjuk feltétel nélkül a kéréseit, mindenki jól kezeli a helyzetet, a szövetségi kapitány és a játékosok is. Bár edzőként fiatal, azért játékosként kellő tapasztalatot szerzett már erős bajnokságban, hogy meglegyen a kellő respektje.”

„Sokkal több csapatnak van esélye kijutni az Eb-re, ez okozza a csoportunkban a kiegyensúlyozatlanságot, a meglepetéseket. A görögöktől viszont még így is tartok, biztosan összeszedik magukat a folytatásra, hiszen jó játékosaik vannak. Az északírek meglepően jól kezdtek, talán kitart a lendületük a sorozat végéig, de nagyon kíváncsi vagyok arra, hogyha jön egy vereség, az mennyire töri meg őket, azután hogyan építkeznek majd, megcsappan-e az önbizalmuk. Én nem nézem a csoport állását, csak a finnek legyőzésére gondolok. Nem számolgatok, most fölösleges, majd a pénteki meccs után, ha meglesz a győzelem, na akkor nézzünk rá a tabellára” – folytatta a Ferencváros játékosa.

„A lelkesedésünkkel nem lesz gond, eddig sem volt, Bukarest előtt a kapitány úgy húzott vissza minket, nehogy túlpörögjünk. De majd a kapitány látja, mikor kell visszahúzni vagy éppen feltüzelni minket. Szeretünk Palival dolgozni, erről többször nyilatkozott a csapat. Egymásért, a nemzetért és persze érte is küzdünk” – zárta mondandóját Gera.

Tőzsér Dániel együttese, az angol másodosztályú Watford két vereséggel visszacsúszott az élről az ötödik helyre a Championshipben.

„Minden a lehető legnagyobb rendben van velem. A csapat és én is jó formában vagyunk, soha rosszabbat. Bízom benne, hogy ez a válogatottban is így folytatódik. A klubomnál mondjuk nehéz volt megemészteni a legutóbbi két vereséget, hiszen a célunk egyértelmű a szezon végén. De a futball ilyen, el kell fogadni, tovább kell lépni. Nem gondolom, hogy rajtam múlt volna, nem én voltam a hibás. Persze a felelősségem megvan benne, de nem szomorkodtam” – mondta Tőzsér.

Bogdán Ádám sérülését követően ismét hadra fogható, elmondása szerint nehezen élte meg, hogy nem léphetett pályára az előző két meccsen.

„Lelkileg nehezen éltem meg, hogy ebből a két válogatott meccsből kimaradtam. Az ujjam javult, gyorsabban, mint vártuk, de én már korábban gondoltam arra, hogy mostanra már itt lehetek a válogatottban. Bár ez a rehabilitációi lehetett volna hosszabb is. Nehéz kintről nézni ilyenkor a meccseket, de jó volt látni a tévében, hogy tudunk egymásért küzdeni. Szerintem ezzel most sem lesz gond. Tisztában vagyunk vele, mi vár ránk, mit kell tennünk.

„A legutóbbi két válogatott találkozón Király Gabi és Dibusz Dénes is jól védett, ezt mindenki megállapíthatta, én is. Gabi nagyon jól teljesített Bukarestben, Dénes is nehéz meccsen mutatkozott be, amihez külön gratulálok neki. Mindig is nehéz volt kezdőnek bekerülni a válogatottba, soha nem vettem természetesnek, hogy én védjek. Most is meg kell tennem mindent azért, hogy visszakerüljek a kezdőbe.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik