Válogatott: A játékosokban látom a problémát - Kiss L.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.10. 12:49
Ma ünnepli 65. születésnapját Kiss László labdarúgóedző, aki a Sport Klub „Dodzsem” című műsorában a tőle megszokott karakán stílusban beszélt a válogatott Eb-selejtezős premierjéről, Pintér Attiláról és a magyar futballról.

„Egy nagyon nagyon szerény játékra vannak játékosaink, akik ha bíznak az edzőben, ami nagyon lényeges, mert én nem is az edzőben látom a nagyobb problémát, én a játékosokban látom a problémát” – hangzott el a tizenöt perces interjú egyik sarokköve.

A szakember kritizálta a kapitányt, hogy korábban be nem gyakorolt taktikával próbálkozott az északírek ellen, nem volt elképzelése a forgatókönyvet illetően, és nem is reagált rá megfelelően. Szerinte a meccsen is követett el szakmai hibát. Persze azt az ünnepelt is elismerte, hogy nem egyedül Pintér Attilát tartja felelősnek a vereségért.

„Az a játékos, aki Porschével jár, aki nyolc évet játszott külföldön, annyi a pénze, hogy azt sem tudja, Magyarországon mit csináljon vele, az idegesen játszik a válogatottban? Ez abszurdum!”

Kiss László a váltás esélyét nem latolgatta, viszont kiállást várt a Pintér Attilát helyzetbe hozó vezetőktől, még inkább azt, hogy megfelelő szakmai háttértámogatáshoz segítsék az arra rászoruló szövetségi kapitányt.

„Akik kitalálták, hogy Pintér Attila legyen a szövetségi kapitány, és ne egy nevesebb külföldi szakember, vagy egy másik magyar, azok álljanak ki Pintér Attila mellett. De... Tegyenek már oda mellé három-négy olyan embert, aki érti a futballt! Olyan embereket, akikben ő is megbízik, mások is megbíznak, mert akkor a játékosok is jobban bíznak majd benne. Pláne hogy nem csóró, magyar fizetésekhez képest milliárdos futballisták vannak a pályán. Tőlük joggal elvárható lenne, hogy önmagukat adják.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik