Futács: Magunk mellé állíthatjuk a szurkolókat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.06. 09:13
null
Futács Márkó kemény csatára számít a brit stílusú északírek ellen (Fotó: Mirkó István – archív)
A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 18 órakor az Üllői úton kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. A válogatott centere Futács Márkó lehet, aki évekig északír típusú védők közt brusztolt, és profitálhat abból, hogy angliai évei alatt megismerte a brit stílust.

 

– Futács Márkó lesz a center vasárnap?
– Nem tudom, egyelőre az sem derült ki, a keretben leszek-e, persze szeretném, ha a kezdőcsapatban kapnék helyet – felelte bizakodva a török Mersin légiósa.

– Csak azért kérdezzük, mert ha egy nevet kellene mondanunk, aki az északír védők között megtarthatja, lefejelheti a labdát, az önét említenénk.
– Örülök, ha így látják. Tény, angliai karrieremben volt szerencsém megismerni a szigetországi játékstílust, olyan védők közt nevelkedtem, abban a brusztolós stílusban szocializálódtam évekig, amit az északír hátvédek is képviselnek. Ezúttal valamiféle focimixre számíthatunk, keveredik majd a Premier League passzolós és a Championship fizikumra alapozó stílusa. Az angol második vonalat jellemző hosszú labdák, az indítások, a kemény futball biztosan megjelenik majd az ellenfél játékában.

– Az, hogy többen is a Premier League-ből érkeznek, megijeszti önöket?
– Nem, és nem is szabad ezzel foglalkoznunk. Az persze egyértelmű, hogy igen nehéz dolgunk lesz, száz százalékot kell nyújtanunk védekezésben és támadásban is ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Ami már csak azért is fontos lenne, mert a jó rajt messzire repíthet bennünket, és legalább ennyire lényeges, hogy a szurkolókat is magunk mellé állíthatnánk.

– Hogy azért még akadékoskodjunk kicsit: az sem aggasztja, hogy a légióskínálatunk messze elmarad a néhány évvel ezelőttitől?
– Nem most van itt az ideje, hogy ezen merengjünk. Nyilván elgondolkodtató a helyzet, magam is olvastam a Nemzeti Sportban az ezt a témát taglaló elemzést, de most olyan fontos mérkőzés következik, amely előtt nem szabad ezen rágódni. Ennél fontosabb, és örvendetes is, hogy olyanok szerepelnek a keretben, akik játszanak a klubcsapatukban, erre azért lehet építeni.

– Arra is, hogy ön kezdő volt az első bajnokiján a Mersinben? Ráadásul a Besiktas ellen.
– Nagy élményt jelentett a találkozó, nagyszerű hangulatban mérkőztünk meg a török élcsapattal, csak azt sajnálom, hogy bár volt helyzetem, nem sikerült gólra váltanom. Pedig tényleg volt keresnivalónk a Besiktas ellen. Ez azért biztató.

– Sajnos ön a fehér holló, jóllehet abból profitálhatna igazán a válogatott, ha többen is jegyzett ligában edződnének.
– Igen, de a leglényegesebb, hogy játssz. A diósgyőri hazatérésemben az volt a legpozitívabb, hogy folyamatosan játszottam, a kupameccseink miatt tulajdonképpen heti két mérkőzésen, jót tett a fizikumomnak és a lelkemnek is, hogy pályán lehettem. Törökországban rettentően kemény felkészülést végeztünk, jó erőben vagyok.

MI A VÉLEMÉNYE ARRÓL, HOGY SZALAI ÁDÁM LEMONDTA A VÁLOGATOTTSÁGOT? CSAK A HÁROM PONT ELFOGADHATÓ? VAN-E DRUKK BENNE AZ ELSŐ TÉTMECCSE ELŐTT? FUTÁCS MÁRKÓ VÁLASZAI A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik