Koman és Rudolf játéka tetszett Egervári segítőinek

Vágólapra másolva!
2010.10.25. 18:56
null
Rudolf játéka tetszett Kenyeres Imrééknek (Fotó: genoacfc)
A magyar válogatott szakmai stábja több légiós játékát is megtekintette hétvégén: míg Egervári Sándor Eindhovenben a PSV–Feyenoord holland bajnokin figyelte meg Dzsudzsák Balázs játékát, addig segítői, Kenyeres Imre és Csábi József két olaszországi kerettagot nézhettek meg élőben, előbb a Genoa–Catania (1–0), majd az Inter–Sampdoria (1–1) összecsapáson jártak. A tapasztalatokról Kenyeres Imre számolt be a szövetség honlapjának.

„Vasárnap keltünk útra, előbb a Genoa–Catania, majd az Inter–Sampdoria mérkőzést néztük meg. Nagy öröm számunkra, hogy mindkét mérkőzésen a kezdőcsapat tagja volt a válogatottunk játékosa, Rudolf Gergely a Genoa, Koman Vladimir a Sampdoria együttesében kapott lehetőséget az első perctől kezdve" – mondta Kenyeres.

BUZSÁKY, TŐZSÉR: MEGFIGYELÉS ALATT

Egervári Sándor Angliába utazik, hogy megfigyelje Buzsáky Ákost és Priskin Tamást, valamint találkozzon Gera Zoltánnal. Erről a szakember az MLSZ hivatalos oldalán vezetett blogjában számolt be.

 

„Jövő héten Csábi József és Bazsánt József technikai igazgató a Mainz–Dortmund német rangadóra utaznak el, mi pedig Kenyeres Imrével Angliába repülünk. Én magam az Ipswich bajnokiját nézem meg, és bízom benne, hogy Priskin Tamás nem csak kispados lesz a mérkőzésen, Kenyeres Imre pedig a Queens Park Rangers meccsét figyeli meg, ahol reményeink szerint Buzsáky Ákos is pályára lép. Ákossal szeretnénk leülni beszélgetni, és ha minden jól megy, Gera Zoltánnal is tudunk majd találkozni hétvégén. A vasárnap délutánt Belgium töltjük, ahol a Racing Genk-Anderlecht bajnokit nézzük meg, a hazaiaknál Tőzsér Dániel, a vendégeknél pedig Juhász Roland játéka kerül górcső alá" – írta a szövetségi kapitány.

„A Genoa–Catania találkozón a hazaiak roppant érdekes alapfelállásban játszottak, Rudolf Gergely bal oldali támadóként szerepelt. Feltűnő volt, hogy válogatottunk támadója jól kamatoztatta gyorsaságát és technikai tudását, az a véleményem, hogy rövid időn belül az eddigieknél is meghatározóbb játékosa lesz a Genoának. Mozgékonyságával, cselezőkészségével, egy-egy elleni megoldásaival és váratlan cseleivel többször is tapsra ragadtatta a közönséget. Úgy vélem, őt nagyon fogják szeretni a genovai szurkolók. Jó benyomást tett ránk, ugyanakkor érezhető volt, hogy fizikailag kicsit elfáradt, látszott, hogy az utóbbi időszakban folyamatosan éles meccseken szerepelt" – tette hozzá a szakember.

„A Genoa győzelmével végződött meccs után azonnal kocsiba ültünk, és tövig nyomtuk a gázt, hogy időben megérkezzünk a milánói San Siro Stadionba, ahol Koman Vladmir kezdő volt a Sampdoria színeiben. A mérkőzés elején az Inter nagy nyomást gyakorolt a Sampdoria kapujára, a vendégek beszorultak, és többször is a kapus, vagy az önfeláldozó védők mentették meg a góltól a csapatot. Később az Inter visszavett a tempóból, kiegyenlített lett a találkozó."

„A második félidőben alapos fordulat következett be, a Sampdoria vezetést szerzett, ezt követően az Inter hatalmas becsvággyal küzdött, paprikás, forró hangulatú játék alakult ki, az egyenlítés után csaknem a vezetést is átvette, a vendégek azonban kihúzták döntetlennel. Koman Vladimir a 4–4–2-es rendszerben jobb oldali középpályásként szerepelt, és meggyőzően játszott, több jó átadással, hosszú indítással, üresbe helyezkedéssel hívta fel magára a figyelmet, meghatározó szerepe volt csapata középpályás játékában. Rengeteget futott, lehetett is látni rajta, hogy a végére elfáradt. Nagyon hasznos volt a túránk, rendkívül biztató a válogatott jövőjét tekintve, hogy e két fiatalember hétről hétre ilyen erős bajnokságban szerepel, és egyre komolyabb szerepet kap csapatában" – zárta mondandóját Kenyeres Imre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik