Válogatott: orosz-magyar mérkőzésre van kilátás - lapértesülés

Vágólapra másolva!
2010.01.17. 11:37
null
Elképzelhető, hogy Juhászék az orosz válogatott ellen készülhetnek (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Az orosz Szport-Ekszpressz információi szerint a szbornaja Magyarország labdarúgó-válogatottjával is megmérkőzhet a tavasszal.

A lap az orosz szövetségre hivatkozva ad hírt erről. Az oroszok több kiszemeltje (mint Dél-Korea vagy Mexikó) nem vállalta az összecsapást, így a válogatott vagy Magyarországgal, vagy Albániával mérkőzik meg. Az oroszok a Szport-Ekszpressz szerint inkább Erwin Koeman csapatát választanák.

A lap szerint a szövetség tárgyal a kiszemelt ellenfelekkel, a felkészülési mérkőzést valószínűleg Ausztriában rendeznék meg.

A magyar válogatott eddig utoljára még Verebes József második kapitánysága alatt, 1993 szeptemberében mérkőzött meg az oroszokkal – a vb-selejtezőn a szbornaja 3–1-re győzött az Üllői úton. Öt hónappal korábban, a Luzsnyiki-stadionban az oroszok 3–0-ra nyertek az akkor még Puskás Ferenc által irányított nemzeti tizenegy ellen.

1912-ben kétszer találkozott a magyar csapat a (még cári) Oroszországgal Moszkvában, és mindkétszer kiütéssel, 12:0-ra, illetve 9:0-ra győzött.

Hivatalos szövetségi megerősítés még nincs. A magyar válogatottnak május 29-én lekötött mérkőzése van Németországgal, június 5-én pedig Hollandiával, az oroszok naptára még üres a 2010-es évre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik