Az albán csapatkapitány szerint nem bírtak Torghellével a bekkek

Vágólapra másolva!
2009.03.29. 15:48
A kifejezetten jó eredményt hozó első világbajnoki selejtezők okozta lelkesedés a múlté, Tiranában a csalódottság az úr: az albán labdarúgó-válogatott alighanem feladhatja az álmodozást a dél-afrikai tornáról. Pedig – bár ez a kapitány Arie Haan szerint is irreális elvárás – a szövetség ezt remélte… A csapatkapitány Altin Lala úgy véli, a magyar nemzeti csapat semmivel sem volt jobb – csak némileg szerencsésebb.
Altin Lala (14) szerint csak szerencsésebb volt a magyar válogatott Tiranában
Fotó: Czagány Balázs
Altin Lala (14) szerint csak szerencsésebb volt a magyar válogatott Tiranában
Altin Lala (14) szerint csak szerencsésebb volt a magyar válogatott Tiranában
Fotó: Czagány Balázs
Altin Lala (14) szerint csak szerencsésebb volt a magyar válogatott Tiranában

„Rendkívül csalódottak vagyunk, mert megnyerhettük volna a mérkőzést, ehhez képest pedig még a döntetlen sem jött össze” – nyilatkozta a Hannover rutinos játékosa az albán lapoknak.

„Óriási küzdelem volt, játék viszont elég kevés. A magyar csapat szerencsés volt, kihasznált egy védelmi hibát. Nem vagyok elégedett a játékvezetővel, úgy érzem, több esetben is a kárunkra tévedett. Csak erre persze nem lehet semmit fogni. Sajnos túl lassúak voltunk támadásépítésben, nem volt megfelelő az összjátékunk, így nem tudtunk elég helyzetet kialakítani” – elemezte Lala a mérkőzést.

A támadásépítéssel kapcsolatban biztosan igaza van Lalának, ezt jól mutatják az albánok eredményei (eredménytelensége?) is. A szkipetárok utóbbi négy selejtezőjükön nem tudtak a kapuba találni (Magyarország 0–2 és 0–1, Portugália és Málta egyaránt 0–0), legutóbb a máltaiak ellen ünnepelhettek tétmeccsen szerzett gólt Arie Haan játékosai. Armend Dallkunak a 90. percben szerzett találata óta azonban sehol semmi.

„Ellenfelünk nagyon sokat ívelgetett Torghellére, és a csatárral nagyon nehezen tudtunk megbirkózni” – ismerte el Lala.

„A magyarok nem voltak semmivel sem jobbak, de ők lőtték a gólt, és igazából csak ez számít. A csatárokat csak a gólok minősítik, és ez a mi támadóinkra is igaz – sajnos most sem sikerült betalálnunk. Valószínűleg minden esélyünk elszállt, de a további selejtezőkön meg akarjuk nehezíteni ellenfeleink dolgát, szerdán pedig pontot akarunk szerezni Dániában” – mondta.

A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Dánia 4 3 1 9–2 +7 10
2. Magyarország 5 3 1 1 5–2 +3 10
3. Portugália 5 1 3 1 6–3 +3 6
4. Svédország 4 1 3 2–1 +1 6
5. Albánia 6 1 3 2 3–3 0 6
6. Málta 6 1 5 0–14 –14 1

TORGHELLE GYŐZTES GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik