Kisteleki István egy héttel elhalaszttatta a kapitányválasztást

Vágólapra másolva!
2008.01.13. 21:26
Egy héttel elhalasztotta a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) keddre tervezett rendkívüli elnökségi ülését Kisteleki István, a szervezet elnöke. Az ok: a szövetségi kapitány személyéről folynak a tárgyalások, de Kistelekinek még időre van szüksége, mielőtt jelöltjét a grémium előtt megnevezi.
Kisteleki István: Várjunk még!
Szabó Miklós
Kisteleki István: Várjunk még!
Kisteleki István: Várjunk még!
Szabó Miklós
Kisteleki István: Várjunk még!

Elmarad az MLSZ keddre tervezett rendkívüli elnökségi ülése, amelyen megválasztották volna a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányát.

A szövetség honlapja (www.mlsz.hu) röviden az alábbiakat közölte:

„Kisteleki István, az MLSZ elnöke és dr. Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató tovább folytatja egyeztető tárgyalásait a szövetségi kapitány személyét illetően. Jelenleg még több választási lehetőség kínálkozik, de ezek csak az elkövetkező napokban kristályosodnak ki.”

„Emiatt Kisteleki István úgy döntött, hogy a keddre tervezett rendkívüli elnökségi ülést, a testület tagjainak teljes körű tájékoztatása érdekében egy héttel elhalasztja.”

Mint arról a Nemzeti Sport beszámolt, a posztra a belga Franky Vercaueteren egykori 63-szoros belga válogatott labdarúgó lehet a legesélyesebb jelölt, de felmerült a norvég Trond Sollied neve is.

A magyar szakemberek közül egyedül Várhidi Péter kinevezését tartják lehetségesnek, azonban Kisteleki a Nap-kelte című televíziós magazinműsorban pénteken azt mondta: külföldi edzőt szeretne szövetségi kapitánynak.

A Nemzeti Sport információja szerint Franky Vercaueteren a korábbi újpesti szakvezetőt, Valere Billent venné maga mellé másodedzőnek, és kettejüknek évente 45 millió forintot fizetne ki az MLSZ.

Úgy tűnik, Kisteleki és az elnökség több tagja között nincs egyetértés, így az elnök feltehetőleg további háttértárgyalásokon szeretné biztosítani, hogy a javaslata többséget kapjon a szavazásnál.

Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy Vercaueterennel nem tudtak megegyezni anyagi kérdésekben, ezért egyelőre nincs is konkrét jelölt a tisztségre.

A HIVATALOS VERZIÓ

Noha Kisteleki István külföldi edzőt szeretne, az MLSZ tájékozatási csatornáin Várhidi Péteren kívül továbbra sem neveznek meg hivatalos jelöltet a szövetségi kapitányi posztra, viszont cáfolnak minden olyan értesülést, amely ezzel kapcsolatban napvilágot látott a maygarországi, belgiumi vagy akár norvégiai sajtóban. Ami Franky Vercauterent illeti, róla a következőket írja a www.mlsz.hu: „A belga edző az elmúlt napokban valóságos médiasztár lett a sportnapilap jóvoltából, a magát jól értesültnek tartó újság gyakorlatilag már ki is nevezte őt magyar szövetségi kapitánynak, tudni vélte javadalmazásának mértékét, valamint asszisztense nevét is. Miközben senki nem tárgyalt vele semmiről, neve a válogatott kispadját illetően soha fel sem merült.”
Nem olvasható viszont egy sor sem Trond Solliedről, akinek a neve úgy merült fel, hogy Verdens Gang nevű, oslói illetőségű napilap újságírója felhívta a Nemzeti Sportot azzal az értesüléssel, hogy az MLSZ megkereste a szakembert. A vele kapcsolatos hírek tehát vagy elkerülték az MLSZ figyelmét, és elfelejtettek cáfolni ebben az ügyben, vagy szándékosan nem tértek ki rá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik