Már túlvan az első edzésen Chisinauban Várhidi Péter együttese

Vágólapra másolva!
2007.11.16. 20:47
A késő délutáni érkezést követően este megtartotta az első edzést Chisinauban Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek együttese szombaton este a házigazda moldovai csapattal játszik Európa-bajnoki selejtező-mérkőzést. Az első, átmozgató jellegű moldovai edzés bő egy óráig tartott, amelynek programjában cicázás, passzolgatás, sprintelés és kétkapus játék is szerepelt.
Hajnal Tamást megelőzve Buzsáky Ákos veszi mellre a labdát
Czagány Balázs
Hajnal Tamást megelőzve Buzsáky Ákos veszi mellre a labdát
Hajnal Tamást megelőzve Buzsáky Ákos veszi mellre a labdát
Czagány Balázs
Hajnal Tamást megelőzve Buzsáky Ákos veszi mellre a labdát
A körülményeket tekintve hideg, de száraz és szélmentes időjárás fogadta Chisinauban a magyar csapatot, amely szállásának elfoglalását követően gyorsan az „ideiglenes” munkahely, a Zimbru-stadion felé vette az irányt, hogy átmozgassa az utazástól elgémberedett izmokat.

A jó hangulatú, bő egy órás gyakorláson több minden szerepelt a Várhidi-csapat repertoárjában. A szinte kötelező cicázást a rövid, gyorspasszos játék gyakorlása követte hármas csoportokban, de azért az ehhez a játékhoz kötelezően kapcsolódó sprintek gyakorlatban való felelevenítéséről sem feledkeztek meg az érintettek.

De nem maradt el a kétkapus játék sem, csak hogy tudják, mi végett is érkeztek Chisinauba, illetve a kapitánynak is illene kapaszkodót adni: két, ezúttal hiányzó alapemberét, Juhász Rolandot és Vass Ádámot kivel helyettesítse az Eb-selejtezőn.

A kétkapus, félpályára beszorított játék érdekessége volt, hogy a húsz utazó játékos között három kapust is találhatunk, így az inkább tartalékokból álló B-gárda alkalmi jobbhátvédjeként Balajcza Szabolcs és Köteles László is szerepet kapott.

A gyakorláson látottak alapján - a kapitány folyamatosan cserélgette a játékosokat - Vass Ádám helyettese labdaszerző középpályásként Vadócz Krisztián lehet. Juhászt viszont Balogh Béla vagy Csizmadia Csaba pótolhatja.

Szélesi Zoltán és Vanczák Vilmos helye az együttes szélén biztosnak tűnik, miként Vaskó Tamás középső védőként való szerepeltetése is. Tőzsér párja tehát Vass helyett ezúttal minden bizonnyal Vadócz lesz, előttük Gera Zoltán, Hajnal Tamás és Duzsdzsák Balázs felel elsősorban a támadások kialakításáért, Priskin Tamásnak pedig a befejezéseknél lesz fontos szerepe.

Pénteken az edzéssel véget is ért a napi program, szombaton, a mérkőzés napján azonban még elképzelhető, hogy délelőtt egy plusz gyakorlást beiktat a kapitány. Ez a szakember elmondása szerint leginkább időjárásfüggő, mert holnapra a hideg mellé még esőt is mondtak a helyiek.

A házigazda moldovai együttes felkészülését több sérült játékos kiesése nehezíti, a hiányzók helyére az utánpótlás csapatból hívott fel játékosokat, Igor Dobrovolszkij szövetségi kapitány.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik