Vadócz bejátszotta magát a NEC-be, most Várhidi meghívóját várja

Vágólapra másolva!
2007.11.01. 20:15
Úgy tűnik, Vadócz Krisztián megtalálta számítását Hollandiában. A nyolcszoros magyar válogatott játékos először október 6-án az Excelsior ellen lépett pályára új együttesében, a NEC Nijmegenben. Azóta a holland csapat felállása, kis túlzással, szinte elképzelhetetlen a középpályás nélkül. Az egykori kispesti játékos érdeklődésünkre elmondta: most, hogy bejátszotta magát klubcsapatába, szeretne a válogatottba is visszakerülni.
Vadócz Krisztián Holandiában már bizonyított, most a válogatottba is szeretne visszakerülni
NS-archív
Vadócz Krisztián Holandiában már bizonyított, most a válogatottba is szeretne visszakerülni
Vadócz Krisztián Holandiában már bizonyított, most a válogatottba is szeretne visszakerülni
NS-archív
Vadócz Krisztián Holandiában már bizonyított, most a válogatottba is szeretne visszakerülni

Vadócz az FC Auxerre alkalmazásában állt a szezon megkezdése előtt, ám a francia csapatban nem kapott volna a fejlődéséhez szükséges elég játéklehetőséget. Így bár - saját elmondása szerint - sok tapasztalattal gazdagodott Franciaországban, váltania kellett.

Az átigazolási időszak utolsó napján Vadócz a skót Motherwell (ahol korábban fél évig kölcsönben futballozott) ajánlatát is visszautasítva a holland bajnokságban szereplő NEC Nijmegenhez igazolt - ahol azonban sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy tétmérkőzésen pályára lépjen.

A magyar játékos a Nemzeti Sport érdeklődésére elmondta: tökéletesen érthető volt Mario Been vezetőedző azon döntése, miszerint az idény elején mellőzte őt. Vadócz kiemelte, hogy teljesen más futballkultúrából érkezett Hollandiába, ráadásul, mint már említettük, az utolsó pillanatban, amikor már kialakult a csapat kerete. Éppen ezért tekinti Vadócz óriási sikernek és teljesítménynek, hogy még az őszi szezonban sikerült bejátszania magát a Nijmegen kezdőcsapatába.

A középpályás teljesítményét a csapat szurkolói is elismerték, akiknek szavazati alapján Vadócz az FC Groningen ellen 5-1-re megnyert találkozó második legjobb játékosa volt. Az egykori kispesti futballista természetesen szerényen értékelte a "kitüntetést", szerinte az egész csapat jó játéka nélkül ő sem nyújtott volna kiemelkedőt.

A NEC egyébként pocsék rajtott vett a 2007-2008-as szezonban. A Babos Gábort és Hrepka Ádámot is foglalkoztató alakulat első hét bajnokiján mindössze 1 győzelmet és 1 döntetlent könyvelhetett el (emellett természetesen 5 vereség tette teljessé a mérleget). A legégetőbb probléma pedig a gólszerzés, illetve annak hiánya volt: az együttes a hét találkozóján mindössze kétszer talált a kapuba.

Az Ajax otthonában elért gólnélküli döntetlen ugyan ezen a problémán nem változatott, ám Vadócz szerint ez a mérkőzés (amelyen ismét a kezdőben kapott helyet) kovácsolta össze végérvényesen a fiatalokból álló keretet. Vadócz elmondta: az első meccseken nem játszott rosszul csapat, ám az a bizonyos kis plusz hiányzott.

Az a plusz, ami a Groningen ellen már kijött - és amit talán a magyar játékos jelentett. A NEC öt gólt szerzett, majd a Holand Kupa küzdelmeiben is ennyit hintett a De Treffers csapatának. Természetesen ezen a meccsen is a kezdőben kapott ehetőséget Vadócz.

A 22 éves játékos tehát bejátszotta magát klubcsapatába, így a kérdés adott: mikor szerzi vissza helyét a válogatottban. Vadócz elmondta: megérti Várhidi Péter döntését, hogy a holtidényben és a szezon elején nem játszatta, hisz ekkor valóban nem volt játékban. A magyar szövetségi kapitány pedig már többször is kijelentette: leginkább azon játékosokat preferálja, akik folyamatosan lehetőséget kapnak csapatukban.

Vadócz többször is beszélt a kapitánnyal, aki elmondta neki: ha rendszeresen pályára lép holland együttesében, számol a játékával.

A magyar játékos már teljesítette Várhidi feltételeit, ám a Moldova és Görögország ellen készülő keretben egyelőre nem találkozhatunk a nevével. A középpályás tehát izgatottan várja, vajon a következő összetartásnál küld-e neki meghívót a szövetségi kapitány.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik