Szárnyalnak a fiatalok, piros-fehér-zöld gólfesztivál Fehérváron

Vágólapra másolva!
2007.10.08. 20:08
A Sisa Tibor vezette magyar U19-es labdarúgó-válogatott könnyűszerrel múlta felül a kazah válogatottat Székesfehérváron, Európa-bajnoki selejtezőn. A gólfesztivált Birtalan Botond nyitotta a 22. percben, a 86. percben Nikházi Márk zárta, ekkor a kazah portás már hatodszor vehette ki a labdát a hálójából. A találkozó már az első félidő derekán eldőlt, ekkor hat perc leforgása alatt három piros-fehér-zöld találat esett. Folytatás szerdán Wales ellen, szombaton pedig Svájc következik.
Birtalan Botond duplája nyitotta a gólfesztivált
Czagány Balázs
Birtalan Botond duplája nyitotta a gólfesztivált
Birtalan Botond duplája nyitotta a gólfesztivált
Czagány Balázs
Birtalan Botond duplája nyitotta a gólfesztivált

A feladat adott Kazahsztán, Wales, Svájc legjobbjai közül két garnitúrát maga mögé kell utasítani az U19-es magyar labdarúgó-válogatottnak, ahhoz hogy továbbjusson az Európa-bajnoki selejtezőcsoportból. Megkönnyíti a mieink dolgát, hogy mindezt hazai környezetben vívhatják ki. A három feladatból álló dolgozat első példáját meg is oldották a fiúk Székesfehérváron, könnyedén fektették két vállra a kazah nemzeti csapatot.

A mintegy öt-hatszáz fős publikumnak az első játékrész feléig kellett várnia a vezető gólra, ekkor Szabó mintaszerűen tekert középre jobbról, szögből, a berobbanó Birtalan hétméteres fejese pedig a kapu közepében kötött ki (1-0). A gyér számú közönség éppen csak kiünnepelte magát, s már is 2-0 állt az eredményjelzőn. Két minutummal később ugyanis a soproni tehetség ismét villant, ezúttal 20 méterről lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát.

A 28. percben Dudás megirigyelte a Birtalan remeklését, s úgy döntött ő is feliratkozik a góllövők közé. Lendületből érkezett a kapu előterébe, a kazah védők sorra lepattantak róla, végül óriási gólt lőtt a jobb alsó sarokba.

Újabb gólok már nem születtek a szünetig, az öltözőben azonban Sisa Tibor alaposan feltüzelte fiait, akik úgy rohamoztak, ahogyan korábban döntetlen állásnál tették.

Ugyanakkor mégis nehezen tudták feltörni a derekasan küzdő kazahok védelmét, a kapuja előterébe visszahúzódó rivális feladta az ellenakciók lehetőségét is. A 77. percben Gál kényszerítőzött Németh Krisztiánnal, majd érkezett Nagy Olivér, aki 3 méterről a hálóba továbbított. Három perccel később Busai 17 méterről lőtt a kapu bal oldalába, ezzel már 5-0 állt a mátrixtáblán.

A szintén időközben beszálló Nikházi sem maradhatott ki a jóból, ő is betalált. Két kazah védőből csinált bolondot, mielőtt a 10 méterről megszerezte volna a hatodikat. Folytatás szerdán Wales ellen, szombaton pedig Svájc következik.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ

MAGYARORSZÁG-KAZAHSZTÁN 6-0 (3-0)
Székesfehérvár, 500 néző. V: Dorcioman (román). Asszisztensek: Nagy I. (román), Szymanik(lengyel)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Szekeres, Lengyel, Korcsmár, Kádár – Dudás (Nagy O. 62.), Busai, Koman (Nikházi 78.), Gál, Szabó L. – Birtalan (Németh K. 69.). Edző: Sisa Tibor
KAZAHSZTÁN: Bragin – Gulik, Skot, Akanov, Kimizov – Sergyukov, Alimbajev (Zabrodin 46.), Jatkanbajev, Zantlenov – Mokruszov (Seisenbekov 46.), Goloveskin. Edző: Berik Argimbajev
Gólszerző: Birtalan (22., 24.), Dudás (28.), Nagy O. (77.), Busai (80.), Nikházi (86.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik