Az írek elleni derbi előtt Farkas, Németh és Pintér is sérüléssel bajlódik

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.17. 14:07
Két mérkőzés két döntetlen. Eddig ez a mérlege az U19-s korosztályos válogatottnak, amely a dublini négyes tornán próbálja meg kiharcolni a nyolcas döntőbe jutást. A harmadik forduló előtt a Várhidi Péter által irányított együttes továbbjutási esélye matematikai, sorsunk immár nem csak a saját kezünkben van. A magyar csapat számára sok választás nem lévén a harmadik fordulóban mindenképpen le kellene győzni a házigazda íreket, esélyeinket nem növeli, hogy kulcsembereink közül Farkas, Németh és Pintér is sérüléssel bajlódik, míg Vass két sárga lap után eltiltás miatt hiányzik majd.
A már felnőttválogatott Farkas Balázsra sérülés miatt a bolgárok ellen sem számíthatott Várhidi Péter
Szabó Miklós
A már felnőttválogatott Farkas Balázsra sérülés miatt a bolgárok ellen sem számíthatott Várhidi Péter
A már felnőttválogatott Farkas Balázsra sérülés miatt a bolgárok ellen sem számíthatott Várhidi Péter
Szabó Miklós
A már felnőttválogatott Farkas Balázsra sérülés miatt a bolgárok ellen sem számíthatott Várhidi Péter

„Két sárga lapja miatt Vass Ádám biztosan nem játszhat az írek ellen - nyilatkozta Várhidi Péter, a csapat edzője a honi szövetség hivatalos honlapján, az mlsz.hu internetes oldalon, - és bizonytalan Farkas Balázs pályára lépése is, mert semmiképpen sem szeretnénk megkockáztatni azt, hogy "rásérüljön" korábbi húzódására. Németh Krisztián a térde mellett ma reggel már a bokáját is fájlalta egy kicsit. Mellettük még ott van Pintér Ádám esete: jelen pillanatban még nem tudni, hogy vállalhatja-e a játékot szombat este.”

(Pintért a bolgárok elleni összecsapás 39. percében sérülés miatt le kellett cserélni.)

A kapitány elmondta azt is, hogy változatlanul jónak érzi a gárda csapatszellemét. Továbbá a fiatalok játék iránti alázatát jelzi, hogy a csapatkapitány, Farkas Balázs tegnap este tolmácsolta a srácok kérését, miszerint szeretnék megnézni az Írország-Németország (0-1) mérkőzést, és ezt a kérésük természetesen meghallgatásra talált. Így - az otthon pihenő Pintér Ádámon kívül - mindenki ott volt a találkozón.

Az első fordulóban csapatunk a németekkel játszott gólnélküli döntetlent, a házigazdák Bulgáriát verték simán, 3-0-ra. A nyitómérkőzésen az első félidő ellenfelünké volt, a magyar fiatalok a második játékrészben ébredtek, amikor mezőnyfölényt is sikerült kiharcolniuk, de a helyzetek mindkét oldalon kimaradtak.

A második fordulóban a bolgárokat mindenképpen vernünk kellett volna, hogy érdemben hozzá tudjunk szólni a továbbjutásért folyó harchoz. Az első félidőt azonban ezúttal is „átaludta” együttesünk, amely ráadásul a második félidő elején hátrányba is került.

A jó formát mutató Németh révén aztán mindössze öt percet kellett várni az egyenlítésre, de a győztes találatot nem sikerült megszerezni a végig roppant kemény, test elleni párharcokat kereső ellenféllel szemben.

Tisztelet a kevés kivételnek, honi élvonalban edződő játékosaink saját bőrükön tapasztalhatták meg, hogy a mérkőzés irama a magyar első osztályúénál is nagyobb volt, pedig a szerdai ellenfélről sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy a kontinens elitjébe tartozna.

Várhidi mester a lefújást követően úgy értékelte csapata teljesítményét, hogy az első félidő tompasága után a másodikban aztán elfogyott az erő…

A csoport másik szerdai találkozóján a németek 1-0-ra verték az íreket, így a záróforduló előtt 4 ponttal előbbiek állnak az első helyen.

Írország 3 ponttal a második, őket a kétpontos magyarok, illetve az egy ponttal álló bolgárok követik.

A harmadik fordulóban német-bolgár, illetve ír-magyar találkozókat rendeznek. Amennyiben nem borul a papírforma, és a már most első helyen álló németek megverik a bolgárokat, akkor továbbjutnak. Amennyiben kikapnak, vagy csak egy pontot szereznek, esélyt adnak az ír, illetve a magyar válogatottnak a továbbjutásra. De azért olyan nagy szívességet ne várjunk a németektől…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik