Olimpia: Imre Géza oktatta 18 éves marokkói ellenfelét

Vágólapra másolva!
2012.08.01. 10:10
Imre Géza a várakozásoknak megfelelően könnyed győzelemmel kezdte szereplését a londoni olimpián a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében. A magyar vívó 15:8-ra nyert a 18 éves marokkói Abdelkarim el-Hauari ellen.
640
640

A mezőny legfiatalabbjaként induló marokkói az első pont után még egyenlíteni tudott, ezután azonban nem volt kérdés, ki a jobb. Imre Géza egymás után érte el az egylámpás találatokat a nála 19 évvel fiatalabb ellenfelével szemben. Az első három percet 10:3-as vezetéssel zárta, és bár a vereség szélén el-Hauari bemutatott néhány szép tust, 15:8-ra kikapott a marokkói.

„Az elvárás nyilvánvalóan az volt velem szemben, hogy könnyedén hozzam ezt a mérkőzést, de egy olimpián egyetlen asszó sem könnyű – nyilatkozott Imre Géza. – Ráadásul ezt a fiút soha nem láttam korábban, nem tudtam belőle felkészülni, csak annyi információm volt róla, hogy balkezes és 171 centi magas. Először kicsit kellemetlennek is találtam a stílusát, de aztán ráéreztem.”

Imre Géza ellenfele a nyolcaddöntőben végül a norvég Bartosz Piasecki lesz, aki 14:13-ra győzött a francia Gauthier Grumier ellen.

„A francia nagyon jó vívó, s bár úgy tűnhet, hogy a norvég könnyebb ellenfél lehet, nem tudom, melyikükkel szeretnék inkább találkozni, talán a vesztessel... A viccet félretéve, mindegy ki lesz a következő rivális, győzni szeretnék” - fogalmazott Imre még azelőtt, hogy megtudta volna, ki lesz az ellenfele.

„Nem volt ellenszerem. Akkor értettem meg a technikáját, amikor már 10:3-ra vezetett. Ez az első olimpián, de természetesen sajnálom, hogy nem nyújtottam jobb teljesítményt. Mindenesetre nagyon büszke voltam, hogy hazámat képviselhettem az olimpián, a barátaim és a családom előtt vívva – legközelebb remélem, jobb lesz" – értékelt Abdelkarim el-Hauari.

 

FÉRFI PÁRBAJTŐR, EGYÉNI
1. FORDULÓ, A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
IMRE GÉZA–Abdelkarim el-Hauari (marokkói) 15:8

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik