Török Kupa: Szalai Attiláék nagyot harcoltak, de kiestek

Vágólapra másolva!
2021.02.09. 21:41
null
Szalai Attila és Demba Ba párharca a keddi mérkőzésen (Fotó: AFP)
Az első félidőben gól- és emberhátrányba került a Fenerbahce, és bár a rendes játékidőt döntetlenre mentette, a hosszabbításban alulmaradt a Basaksehirrel szemben a labdarúgó Török Kupa negyeddöntőjének keddi mérkőzésén. A vereségével a sorozattól búcsúzó Fener magyar légiósa, Szalai Attila végigjátszotta a mérkőzést.

A Basaksehir Junior Fernandes góljával szerezte meg a vezetést a 42. percben – a chilei válogatott támadó a blokkolni próbáló Szalai Attila mellett vette célba a rövid sarkot –, és mivel a gyors akció közben Mauricio Lemos piros lapot érő taktikai szabálytalanságot követett el, a vendégek duplán nyerő pozícióban kezdhették a második félidőt.

Előnyüket mégsem tudták megtartani: a nem sokkal korábban becserélt Enner Valencia a 72. percben, gyors ellencsapás végén 15 méteres lövéssel egyenlített – s mivel több gól nem született, következhetett a hosszabbítás.

A ráadás hatodik percében újra vezetést szerzett az emberelőnyben lévő vendégcsapat: a csereként beálló Fredrik Gulbrandsen kapott indítást a bal oldalon, a keresztezni érkező Szalai mellett nem beadást, hanem kapura emelést választott, és a labda a rosszul helyezkedő kapus felett a hálóba hullott.

Több gól nem esett, a Basaksehir továbbjutott, és a Konyaspor–Besiktas csata nyertesével találkozik majd az elődöntőben.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI ÉS A KIÁLLÍTÁS

TÖRÖK KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Fenerbahce–Basaksehir 1–2 – hosszabbítás után
A további párosítás
Szerda

Galatasaray–Alanyaspor
Csütörtök
Sivasspor–Antalyaspor
Konyaspor–Besiktas

CIPRUS. Lang Ádám végig a pályán volt az Omoniában, amely két góllal legyőzte a Nea Szalamiszt. Langék mindkét gólját a volt fehérvári légiós, Marko Scsepovics szerezte.

1. DIVISION, 24. FORDULÓ
Omonia Nicosia–Nea Szalamisz 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik