S. T. J. 2021.01.16 00:17 Frissítve: 2021.01.16 08:06

Szalai Attila iránt nagy a kereslet; Sándor Tamás sikeres tavaszt remél

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Szalai Attilának a 2020-as év áttörést hozott. Megszilárdította helyét az Apollonban, amellyel hétről hétre a ciprusi futballbajnokság megnyeréséért harcol, a magyar válogatottban pedig elnyerte Marco Rossi bizalmát, s alapemberként vette ki a részét a csapat Európa-bajnokságra jutásából, valamint a Nemzetek Ligája-csoport megnyeréséből. Játéka folyamatosan fejlődik, s mivel kiemelkedő teljesítményre képes ballábas védő iránt nemcsak Magyarországon, hanem világszerte nagy a kereslet, ezzel párhuzamosan nő az ázsiója. A következő klubja a török Fenerbahce lehet.

Sándor Tamás, a debreceniek korábbi kiválósága, aki jelenleg a Merkantil Bank Liga, vagyis az NB II utolsó helyén álló DEAC vezetőedzőjeként dolgozik, a lapunknak adott interjúban felidézte, milyen is volt, amikor még a Loki játékosaként a téli hóesésben a Nagyerdő felé vették az irányt; ott ugyanis még csak egy tisztás sem volt, ahol legalább labdázhattak volna. Ami jelenlegi feladatát illeti, őszintén hisz benne, hogy a jelentős hátrány ellenére sikerül bent tartania a DEAC-ot a másodosztályban. Beszélt az új szerzemény, Ibrahima Sidibe, illetve fia, Tamás szerepéről is.

Képes Sport mellékletünkben interjút olvashatnak az Alba Fehérvár női kézilabdacsapatának horvát válogatott kapusával, Tea Pijeviccsel. A decemberi Európa-bajnokságon bronzérmet szerző horvát nemzeti együttes kulcsembere többek között arról is mesélt, hogy a válogatottban miért viseli a 91-es mezt, s elárulta, ragaszkodik-e foggal körömmel e számhoz. Szóba került az is, hogy hazájában korábban nem sok figyelmet kapott a női szakág, az Eb-siker ebben is változást hozott. A sportágban elég ritka vonalkapusok közé tartozó Pijevics elmesélte, miként alakult ki e sajátos védési stílusa.

2021.02.16 09:16:50

Légiósok HEGYI TAMÁS

Amilyen gyorsan befutott Brazíliában, olyan gyorsan el is tűnt a zöld gyepről Halmos Zoltán.

2021.02.11 22:25:04

Légiósok BORBOLA BENCE

Nem tudott ellenállni a legendás Paolo Maldini megkeresésének, és tizenhét éves kora ellenére sem fél a rá váró kihívásoktól.