S. T. J. 2021.01.28 00:17 Frissítve: 2021.01.28 00:20

Szalai Attila és édesapja speciális felkészülése; csúszás műúszásban

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

Már hét évvel ezelőtt meghívót kapott az U16-os válogatottba, és végig is járta a különböző korosztályos válogatottakat, ám a hazai szakmai berkekben Szalai Attilát sokáig nem emlegették a kiemelkedő tehetségek között. „Azt mondták rá, hogy nyaklik-csuklik a pályán, mert nyurga volt, a magasságához pedig fiatalabb korában még hiányzott a megfelelő izomzat” – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére édesapja, idősebb Szalai Attila. A kétszeres válogatott védő egyszerre volt fia erőnléti edzője, sportpszichológusa, dietetikusa, s minden gyakorlatot közösen végeztek, személyre szabott, komplett edzésterv alapján.

Két hónappal elhalasztják a műúszók utolsó olimpiai kvalifikációs viadalát, amelyet március 4–7. között rendeztek volna meg az új Tokiói Vizes Központban. Ezzel egy időben bonyolították volna le az ötkarikás játékok első tesztversenyét is. A csúszás oka az egyre romló japán vírushelyzet, ami miatt a tokiói kormány vészhelyzetet hirdetett ki, és visszavonta a külföldről érkező sportolók beutazási engedélyét. Hogy mindez miként érintette a magyar versenyzőket, kiderül cikkünkből.

Nem gondoltuk volna, hogy egyszer még sajnálni fogjuk a tavalyi Lengyel körversenyen felelőtlen manőverével honfitársának, Fabio Jakobsennek életveszélyes sérüléseket okozó Dylan Groenewegent, ám a holland kerékpáros esete nyomán az emberi lélek újabb sötét bugyrai tárultak fel. A Jumbo-Visma kerekesének pokollá vált az élete az augusztus eleji katowicei balesetet követően. A 27 esztendős sprinter tucatjával kapta a gyűlöletleveleket és névtelen fenyegetéseket, az egyikhez mellékeltek egy kötélhurkot is.

2021.03.03 14:05:21

Légiósok H. Á.

Kleinheisleréknek nem sikerült sorozatban harmadszor bejutniuk a legjobb négy közé.

2021.02.16 09:16:50

Légiósok HEGYI TAMÁS

Amilyen gyorsan befutott Brazíliában, olyan gyorsan el is tűnt a zöld gyepről Halmos Zoltán.

2021.02.11 22:25:04

Légiósok BORBOLA BENCE

Nem tudott ellenállni a legendás Paolo Maldini megkeresésének, és tizenhét éves kora ellenére sem fél a rá váró kihívásoktól.