MLS: újabb Nikolics-gól és egy kiharcolt büntető – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.07. 07:26
null
Nikolicsék a Los Angeles Galaxy otthonában léptek pályára
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) a Chicago Fire magyar válogatott csatára, Nikolics Nemanja a kilencedik bajnokiján megszerezte a hatodik gólját, ezúttal a Los Angeles Galaxy otthonában volt eredményes. A 2–2-vel záruló meccsen csapata mindkét góljában főszerepet vállalt a támadó, az elsőnél ugyanis ő harcolta ki a büntetőt, amelyet a csapattársa gólra is váltott.

A Chicago Fire remekül kezdett a Los Angeles Galaxy otthonában, ugyanis Nikolics Nemanja David Accam passzából már a 11. percben büntetőt harcolt ki, miután egy védő buktatta a magyar csatárt.

A 11-est Accam értékesítette, majd öt perccel később ismét ő tálalt a bal szélről Nikolics elé, aki ziccerben nem hibázott, így már 2–0-ra vezetett a Fire.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA

A második félidő viszont már a Galaxyról szólt, a hazaiak előbb szépítettek, majd a 65. percben, a korábban a Barcelonában is futballozó, mexikói válogatott Giovani dos Santos révén egyenlítettek, így otthon tartottak egy pontot.

Nikolics végigjátszotta a mérkőzést, a kilencedik bajnokiján a hatodik gólját jegyezte az MLS-ben, egy héten belül másodszor volt eredményes. Legutóbb New Yorkban, a Red Bulls ellen talált be, azt megelőzően pedig a New England Revolution kapuját vette be (kétszer is), illetve a Columbus Crew és a Real Salt Lake ellen is gólt szerzett.

A Chicago 12 ponttal a 6. helyen áll a Keleti főcsoportban, hátránya hét pont a listavezető, de egy meccsel többet játszó torontóval szemben.

A ligában szereplő másik magyar, Sallói Dániel csapata, a Sporting KC vasárnap lép pályára a Minnesota United vendégeként.

MLS
Los Angeles Galaxy–Chicago Fire 2–2
(Steres 56., Dos Santos 65., ill. Accam 13. – 11-esből, Nikolics 16.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik