P. K.
2022.09.30 11:27 Frissítve: 2022.10.03 10:56

MLS: Gazdag Dánielt és Sallói Dánielt is jelölték az idény MVP-je címre!

Az észak-amerikai profi labdarúgóliga, az MLS Keleti főcsoportját vezető Philadelphia Union a honlapján közölte, hogy a klub kilenc játékosát jelölte a liga a különböző kategóriákban az idény legjobbjai közé. Köztük Gazdag Dánielt is, akit a legrangosabb elismerésre, az alapszakasz legértékesebb játékosának járó MVP-díjra jelöltek. Az MLS hivatalos tájékoztatásából később kiderült, hogy utóbbi díjra a Sporting Kansas City magyar válogatott játékosa, Sallói Dániel is jelölt. 

 

Gazdag Dánielből MVP lehet (Fotó: Getty Images, archív)

 

A Philadelphia Union a honlapján közölte, hogy két meccsel az alapszakasz vége előtt az MLS megnevezte, a különböző kategóriákban kik a jelöltek az idény legjobbjainak járó elismerésekre. A Keleti főcsoport listavezetőjétől összesen kilenc játékos került a jelöltek közé

 
Gazdag Dániel: Tulajdonképpen logikus, hogy most többre becsülnek, mint korábban

A legrangosabb elismerésre, Landon Donovan MLS MVP-díjra két Union-játékost is jelöltek: a kapus Andre Blake-et (aki a legjobb kapusnak járó elismerésre is jelölt) és a magyar válogatott Gazdag Dánielt, aki klubrekordot jelentő 19 góllal 3. helyen áll a liga góllövőlistáján, és öt gólpasszal is hozzájárult csapata remek szerepléséhez.

Nem sokkal később az MLS hivatalos tájékoztatásából kiderült, hogy a Sporting Kansas City magyar válogatott játékosát, Sallói Dánielt is jelölték az MVP-díjra.  

A díjról a jelenlegi MLS-játékosok, az MLS-klubok szakmai képviselői (edzők, sportigazgatók) és a média képviselői közösen döntenek, a szurkolók pedig szavazhatnak a legszebb gólra és az év védésére. A díjakról október 9-én döntenek.

Gazdag, vagy Sallói lehet az első magyar válogatott sportoló, akit bármelyik amerikai majorsportban az aktuális idény legértékesebbjének választanak. 

A Union a Twitteren az alábbi klippel jelezte, Gazdag abszolút rászolgált arra, hogy MVP-nek válasszák. A csapat legközelebb magyar idő szerint szombaton 23.30 órakor lép pályára az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a Charlotte vendégeként.


 

2022.11.13 14:46:31

Légiósok nemzetisport.hu

Utolsó idei bajnokijukon az eszékiek a várakozásoknak megfelelően hozták a kötelező győzelmet.

2022.11.05 16:51:51

Légiósok nemzetisport.hu

Az eszékiek helyzetig is alig jutottak el a Hajduk otthonában, amely Lovrencsics Gergő nélkül győzött 3–1-re.

2022.10.09 23:55:11

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Felötlik bennem, mi lenne, ha a játékból az ellenfél durvasága miatt hosszú távra kieső futballisták, ha már a büntetőjogot kénytelenek mellőzni, polgári pert indítanának. A Ptk. 339.§-a alapján, hiszen alapesetben, »aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni«.

2022.10.08 21:38:35

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Megtette, amire csak azok képesek, akik bíznak magukban.