MTI, I. SZ. 2020.10.15 12:52 Frissítve: 2020.10.15 15:09

Mainz: Szalai már a hét végén visszakerülhet a meccskeretbe

Jan-Moritz Lichte, a német élvonalban szereplő Mainz ideiglenes vezetőedzője nem zárta ki a lehetőségét, hogy Szalai Ádám is ott legyen csapata Bayer Leverkusen elleni, szombati bajnoki mérkőzésének keretében.

Szalai Ádám hamarosan a Bundesligában is visszatérhet a pályára (Fotó: AFP)

A magyar válogatott csapatkapitányát több mint három hete sportszakmai indokra hivatkozva kitették a klub felnőttkeretéből, miután Achim Beierlorzer akkori vezetőedző arról tájékoztatta a játékost, hogy nem számít rá a folytatásban.

Szalai ügyéből komoly botrány alakult ki, a csapat tagjai sztrájkba léptek, megtagadták a részvételt az edzésen, ezzel vállalva szolidaritást játékostársukkal. Az edzőt ezek után néhány nappal később menesztették, a csatár ügynöke két héten át napi szinten tárgyalt a Mainz vezetőségével. A felek megegyeztek egymással, a játékos a múlt hét elején engedélyt kapott rá, hogy visszatérjen a bő kerethez.

A magyar válogatott elmúlt heti mindhárom meccsén pályára lépő középcsatár csütörtökön tért vissza klubjához. Jan-Moritz Lichte délelőtt nyilatkozott vele kapcsolatban, igaz, konkrétumokat mellőzve.

„Mindenkinek, aki a csapattal edz, van esélye, hogy bekerüljön a mérkőzésre nevezendők közé. A végső döntés holnap születik meg erről” – mondta a szakember.

A Mainz három forduló után pont nélkül az utolsó előtti helyen áll a tabellán.

2021.01.27 07:55:11

Légiósok PÓR KÁROLY

Szalai Attila 13 évesen került a Rapidhoz, ott megtanult harcolni, már nem „nyeklik-csuklik” a pályán.

2021.01.26 23:45:42

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem lehet megunni. Mint a korabeli reklámok szerint a tejet, a tejfölt.