Mainz: hol van már a Szalai, Schürrle, Holtby nagy trió...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2013.06.15. 15:02
A héten vált hivatalossá, hogy a német válogatott André Schürrle a Leverkusentől a Chelsea-hez szerződik. A spiegel.de egy hosszabb elemzésben mutatja be a labdarúgó útját, és a szerző kiemeli a mainzi időszakot, illetve a Szalai Ádámmal, valamint Lewis Holtbyval alkotott emlékezetes hármasukat.

A 2010–2011-es szezonban Szalai Ádám, Lewis Holtby és André Schürrle emlékezetes triót alkotott a Mainzban, ők hárman fontos szerepet játszottak abban, hogy a csapat az 5. helyen zárta a bajnokságot.

„Amikor a szögletzászlót a kezükbe kapva ünnepeltek ők hárman, olyanok voltak, mint a gyerekek, de a gyerekek már nem léteznek. Az 1987-es születésű Szalai meghatározó Bundesliga-csatárrá érett, a jelenlegi szezonban 13 gólt szerzett, többet mint Schürrle (aki 11-ig jutott – a szerk.). Holtby pedig már Schürrlét megelőzve, az év elejétől Angliában játszik” – fogalmaz a három futballistával kapcsolatban a spiegel.de.

A nagy trió egy német sportműsorban

Ennek kapcsán megnéztük, mi is történt azóta a hármas tagjaival, akik annak idején zenekart imitálva ünnepelték csapatuk sikereit.

A 22 éves Holtby előbb 2011-ben visszament a korábban őt kölcsönadó Schalkéhoz, majd idén januárban 1.75 millió euróért a Tottenhamhez igazolt, és 11 meccsen már játszott is a Prmeier League-ben, továbbá háromszor a német válogatottban.

Hármójuk közül a legtöbbre talán Schürrle vitte, akiért 2011-ben a Leverkusen 8 millió eurót fizetett, a Chelsea pedig a hírek szerint 22 milliót fog. A Holtbyhoz hasonlóan 22 éves szélső 24-szer játszott már a nationalelfben, és hét gólt is szerzett a nemzeti csapatban.

A trió legidősebb tagja, a 25 esztendős Szalai Ádám még mindig Mainzban van. Átvészelt egy közel egyéves kihagyást eredményező sérülést, de hazája válogatottjában ő is meghatározó játékos lett időközben, 16 találkozón szintén hét találatig jutott címeres mezben, és a most befejeződött idényben pályafutása legeredményesebb évadját produkálta. Teljesítménye láttán számos csapattal hírbe hozták már, de vajon van esélye arra, hogy Holtbyékhoz hasonló utat járjon be?

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek