nemzetisport.hu 2013.05.17 13:14 Frissítve: 2014.06.25 01:04

Lombard: a Lech bejelentette Lovrencsics igazolását, Pápán meglepődtek

A lengyel Lech Poznan labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy megvásárolta a Lombard Pápától Lovrencsics Gergőt. A Lombardnál ugyanakkor meglepődtek: Árki Gábor klubmenedzser elmondta a Nemzeti Sport Online-nak, volt egy megállapodás Lovrencsiccsel kapcsolatban a két csapat között, ám a lengyelek ezt nem tartották be.

Ettől a bejelentéstől lepődtek meg Pápán

A szezonban kitűnő formát mutató Lovrencsics a Lombard kölcsönjátékosaként került Poznanba, opciós joggal. A Lech élt az opcióval, és kivásárolta szerződéséből a szélsőt, aki 2016. június 30-ig szóló szerződést kötött a lengyel élcsapattal a hivatalos közlemény szerint.

A Lombard Pápa klubmenedzsere Árki Gábor ugyanakkor meglepetten fogadta a Lech bejelentését.

„Érdekesnek tartom a bejelentést, ami nagyon meg is lepett. A Lech Poznannal nekünk van egy megállapodásunk Lovrencsiccsel kapcsolatban, amit azonban a lengyel klub nem tartott be. A megállapodás részleteiről nem beszélhetek, mert ezzel kapcsolatban van egy titoktartási kötelezettségünk, de annyit mondhatok, a Lech velünk szemben nem tartotta be azt amiben megállapodtunk. Ezzel kapcsolatban már meg is tettük a szükséges lépéseket, és várjuk a lengyelek jelentkezését" – fogalmazott a sportvezető a Nemzeti Sport Online-nak.

Szükség van-e Lovrencsics Gergőre a válogatottban?
Összes szavazat:6286
Szavazás kezdete: 2013. 05. 17
A szavazást lezárták.
Természetesen, riválisai közül Komant és az egészséges Gerát is simán üti - 52%
Tucatjátékos, lesz ő még csere a Pápában. - 22%
Ha csak olyan a lába, mint a fodrászának a keze, inkább ne jöjjön! - 14%
Még korai lenne, ráér harmincévesen bemutatkozni - 10%
 

Lovrencsics 23 bajnokin játszott, hat gólt és négy gólpasszt jegyzett a Lechben, és teljesítményével felkeltette Egervári Sándor szövetségi kapitány figyelmét is, aki a Legia–Lech Poznan bajnokin személyesen méri fel a támadó középpályás formáját.

„Az az álmom, hogy egyszer debütálhassak a nemzeti csapatban. Mindenekelőtt sokat kell dolgoznom ezért, és remélem, hogy ennek meglesz az eredménye – mondta a válogatottsággal kapcsolatban korábbi nyilatkozatában a nemzeti színekben még utánpótlás szinten sem szereplő Lovrencsics, aki a riválisaira is kitért. – A támadóalakzatban a bal szélen Dzsudzsák Balázs futballozik, középen Hajnal Tamás, a jobb oldalon pedig Koman Vladimir, ő lehet a közvetlen vetélytársam.”

A Lech már mutatott be korábban nagy fogást Magyarországról: 2010-ben megvette a lett Artjoms Rudnevst a Zalaegerszegtől. Rudnevs első számú csatár és közönségkedvenc lett, a hazai porondon és az európai kupameccseken is igen eredményesnek bizonyult – 56 poznani bajnoki fellépésén 33 gólt szerzett. 2012 nyarán a Hamburger SV vásárolta ki szerződéséből, így ő lett a Bundesliga első lett futballistája.

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.