Liga 1: „Remélem, medvék azért nem jönnek”

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.11.01. 09:48
null
Remekelt a Sepsi (Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)
Dinamo tengeralattjáró – írja hétfői címlapján a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap a Liga 1 utolsó előtti helyére süllyedő, három hónapja nyeretlen bukaresti futballcsapat 4–1-es sepsiszentgyörgyi veresége után. Visszhangok.

 

Elsüllyedőben a Dinamo Bucuresti?
Elsüllyedőben a Dinamo Bucuresti?

A Sepsi OSK még hosszabb, 106 napos rossz sorozatának végéről már kevesebbet írnak a Gazeta Sporturilor hasábjain, a fővárosi sajtó kizárólag a Dinamo szemszögéből tárgyalja a mérkőzést.

Ezt tükrözik a Gazeta által a játékosoknak adott osztályzatok is: a Dinamónál nyolcan is a bukójegynek számító 4-est kapták (10-es skálán), míg a Sepsinél a két gólt szerző Marius Stefanescut (8) és a csapatkapitány Bogdan Mitreát (7) leszámítva mindenkit 6-osra, azaz közepesre értékeltek.

A Sepsi kapcsán leginkább a meccs előtt a vadonatúj stadion üres lelátóján sétálgató rókáról írnak. Hadnagy Attila, a Sepsi sportigazgatója szerint az állat valószínűleg még az építkezés idején fészkelt be a székelyföldi város szélén álló arénába. „Remélem, medvék azért nem jönnek, a kabalafiguránkat leszámítva. A róka jöhet, a koronavírustesztje is negatív lett” – tréfálkozott a találkozó után Hadnagy.

Cristiano Bergodi szerint minden szempontból nagyon jó mérkőzést játszott a csapata, különösen az első félórában volt kiemelkedő a Sepsi játéka. „Nagyon fontos volt nekünk ez a három pont, végre feljebb léptünk a táblázaton. Az FCU Craiova elleni kupasiker jót tett a morálunknak, mert hiába teljesítenek jól edzésen a futballisták, az önbizalmat az eredmények hozzák meg. A rájátszásról azonban még korai beszélni, egyelőre az a célom, hogy megvalósítsam az ötleteimet és tovább javuljon a csapat játéka” – értékelt az összecsapás után a Sepsi olasz edzője.

Bár a mérkőzés zárt kapus volt, akadt olyan látogató, aki mégis bejutott a meccsre
Bár a mérkőzés zárt kapus volt, akadt olyan látogató, aki mégis bejutott a meccsre

A Dinamót irányító Mircea Rednic a tartalékok közti különbségben látta a kudarc fő okát. „Visszajöttünk 2–0-ról, és 2–1-nél Mirkónak (a Fehérváron és Diósgyőrben is megfordult Mirko Ivanoszkinak – a szerk.) volt egy hatalmas helyzete, egyedül a kapussal szemben. De normális, hogy sokat hibázunk, ha tavaly még harmadosztályban szereplő játékosaink vannak, nézzenek csak a kispadunkra” – mondta Rednic.

LIGA 1
14. FORDULÓ
Sepsi OSK–Dinamo Bucuresti 4–1
(2–1)
Sepsiszentgyörgy,Sepsi OSK Aréna,zárt kapuk mögött.Vezette:Coltescu
Sepsi OSK:Began – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu – Eder González (Fofana, 79.), Paun – Askovszki (Barbut, 73.), Achahbar (Damascan, 64.), Stefanescu (Golofca, 79.) – Luckassen (Csuncsukov, 73.).Vezetőedző:Cristiano Bergodi
Dinamo Bucuresti:Iliev – Sorescu, André Pinto, Popa (Grigore, 41.), Radu – Torje, Espinosa, Itu (Tira, 79.) – Magureanu (Cretu, 79.), Ivanovszki (Vestenicky, 90+1.), Matei (Bani, 90+1.).Vezetőedző:Mircea Rednic
Gólszerző:
Stefanescu (13., 21.), Mitrea (72.), Fofana (86.), ill. Torje (39.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik