nemzetisport.hu 2016.12.20 19:02 Frissítve: 2016.12.22 01:35

Légióssors: Nikolics Nemanja Chicagóban folytatja – hivatalos

A Legia Warszawa a hivatalos honlapján bejelentette: Nikolics Nemanja az MLS-ben szereplő Chicago Fire-nél folytatja a pályafutását. A magyar válogatott támadó hároméves szerződést írt alá az amerikai csapattal.

 

Nikolics tavaly nyáron a Videotont elhagyva szerződött a lengyel élvonalban szereplő együtteshez, amelyet gólkirályként segített bajnoki címhez.

 
 Nikolics szerződtetését később új klubja, a Chicago Fire is bejelentette, leendő edzője nyilatkozott is róla.
 Pont ilyen embereket keresünk – új edzője Nikolicsról

A lengyel klub búcsúztatójában kiemeli a magyar válogatott támadó sikeres debütálását, hogy 28 góllal járult hozzá az aranyéremhez, és hogy a jelenlegi kiírásban 12 (más források szerint 13) találatnál jár, amivel szintén az első helyen áll a mesterlövészek listáján.

Nikolics 86 tétmérkőzésen 56 találatig jutott, nagy szerepet játszott a Legia BL-csoportkörbe jutásában, és ott is eredményes tudott lenni.

A Legia a következő fotóval köszönte meg a szilveszterkor 29. születésnapját ünneplő támadónak a korábbi szolgálatait:Nikolics jött, látott és győzött. Köszönünk mindent, sok sikert!


„Már a nyáron is voltak lehetőségek, de az, hogy bejutottunk a Bajnokok Ligájába, mindent felülírt, mert nagy vágyam volt, hogy a BL csoportkörében futballozhassak. Mostanra azonban eljött a váltás ideje. Csodás időszak áll mögöttem, pályafutásom legjobb periódusa: lengyel bajnok és kupagyőztes lettem, gólkirály, aztán jött a nyári Eb, majd a BL-sorozat, ahol sikerült gólt is szereznem a csoportkörben, és az utolsó körben aratott győzelmünkkel az Európa-liga-szereplést is kiharcoltuk. A hétvégi mesterhármassal lett kerek ez a történet, úgy hagyom el a Legiát, hogy a csapat visszakapaszkodott az élmezőnybe, én pedig vezetem a góllövőlistát” – idézi az mlsz.hu Nikolicsot, aki arról is beszélt, miért éppen az amerikai ajánlatot fogadta el.

„Ezúttal is több megkeresésem volt, de Amerikát választottam, mert úgy éreztem, hogy a Chicago komolyan számol velem, rám akarja építeni a támadójátékát. Beszéltem Németh Krisztiánnal is, és az USA-ban korábban megforduló, vidis csapattársaim is azt mondták, hogy szerintük fekszik majd nekem az MLS stílusa, gólra törően játszanak a csapatok. A csapat szerb edzőjével, Veljko Paunoviccsal is folyamatos kapcsolatban voltam, elmondta, kulcsszerepet szán nekem, és hiszi, hogy Amerikában is folytatom majd a góllövést. Most jön egy kis pihenő, a családdal Kaposváron, majd Zentán töltjük a karácsonyt, de alig várom, hogy elkezdődjön a munka. A családommal izgatottan várjuk az amerikai kalandot” – fogalmazott a támadó.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.

2021.05.15 17:29:50

Légiósok R. Gy.

A kiesés elől tyúklépésben menekülő Lokomotiva keveset mutatott, meleg lesz az utolsó forduló.

2021.05.07 13:39:36

Légiósok MTI/B. A. B., H. D.

Információink szerint a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kínálták a kapusnak.

2021.04.26 17:30:33

Légiósok MILITÁR IVÁN

Miért van szüksége az RB Leipzignek Willi Orbánra és mit adhat ő a magyar válogatottnak? Elemzés.