nemzetisport.hu 2016.12.21 07:36 Frissítve: 2016.12.22 21:59

Légiósok: Pont ilyen embereket keresünk – új edzője Nikolicsról

Az amerikai Chicago Fire vezetőedzője, Veljko Paunovics örömmel nyugtázta, hogy a Legia Warszawától érkező Nikolics Nemanja személyében új játékosa lesz. Az egykor a spanyol és a német első osztályban játékosként megforduló szakember elmondta, régóta ismeri a támadót.

Nikolics Nemanját nagy örömmel fogadják Chicagóban

Mint korábban megírtuk, a magyar válogatott játékosa, Nikolics Nemanja az MLS-ben szereplő Chicago Fire csapatához igazolt. A támadó távozása hetek óta téma volt a sajtóban, a hétvégén három góllal, könnyek között búcsúzott a Legiától. Újdonsült edzője, a szerb Veljko Paunovics korábban célul tűzte ki honfitársunk megszerzését, így elégedetten nyilatkozott új játékosáról.

„Régóta ismerem Nikolicsot, Szerbiában kezdte a karrierjét, ezután került Magyarországra – mondta Paunovics. Sokan szerették volna, hogy a szerb nemzeti csapatban játsszon, ám mivel magyar gyökerei is vannak, végül nem mellettünk döntött. A lényeg, hogy olyan játékosról van szó, akit folyamatosan figyeltünk.”

„Erős a gólok és a gólpasszok tekintetében is, de ő olyan ember, aki a csapatjáték mindkét elemében részt tud venni. Védekezésben segít társainak mihamarabb visszaszerezni a labdát, hogy így átvegyük az irányítást, és lehetőséget teremtsünk a gólszerzésre. Olykor ő lesz a haszonélvező, és csak be kell fejeznie az akciót, néha viszont saját magát kell majd helyzetbe hoznia.”

Végül a szakember az átigazolás előtti beszélgetésükből is megosztott néhány részletet:

„Elmondtam neki, hogy ez nem való mindenkinek, illetve azt is, hogy lesznek kihívások, és hozzá kell szoknia az itteni kultúrához. Amikor befejeztem a mondandómat, azt mondta, itt akar lenni, mert szereti a kihívásokat, és pontosan erre vágyik. No meg persze arra, hogy David Villa, Cyle Larin, Piatti vagy éppen Wright-Phillips ellen játsszon, és méltó ellenfelük legyen. Mi pedig pont ilyen embereket keresünk, akiknek magasak az elvárásaik, és hajlandóak keményen dolgozni, hogy elérjék céljukat.”

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.