Légiósok: Végre azt éreztem, hogy hisznek bennem – Koszta Márk

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.05.13. 09:58
null
Van mit ünnepelni: a Bnei Raina kiharcolta az izraeli élvonalban maradást, Koszta Márk (19) pedig ragyogóan futballozva nyolc góllal segítette együttesét (Fotó: : Maccabi Bnei Raina)
Koszta Márk, az élvonalbeli Maccabi Bnei Raina csatára parádés formát futott az előző három hónapban, nyolc gólig jutott, s a szombati, idénybeli utolsó bajnokin, a Hapoel Haifa ellen is gólra tör – egyelőre nem dőlt el, marad-e a klubnál.

KULCSSZEREPET JÁTSZOTT a Maccabi Bnei Raina bennmaradásában Koszta Márk – a magyar csatár februárban érkezett az izraeli első osztályban szereplő klubhoz, s azóta tizenkét bajnokin nyolc gólt szerzett.

„Rendkívül fontosnak bizonyult, hogy az első meccsemen, a Hapoel Tel-Aviv ellen a kispadról beszállva gólt szereztem – mondta lapunknak az idehaza többek között a Honvédban és a ZTE-ben is futballozó 26 éves futballista. – Óriási lökést adott, hogy egyenlítettem, ezután már csak kezdőként kaptam szerepet és csak kétszer cseréltek le. A szakmai stáb és a csapat részéről is éreztem, hisznek bennem, ami rendkívül jólesett. Így, ilyen környezetben lehet igazán eredményes a csatár! Korábban sem az Ulszanban, sem a Torpedo Moszkvában nem kaptam elég bizonyítási lehetőséget, ilyenkor pedig az ember elveszíti az önbizalmát. Pedig az Ulszanban öt ázsiai Bajnokok Ligája-mérkőzésen két gólt szereztem, sőt a kupában is eredményes voltam, mégsem játszottam sokat. A Moszkvában pedig csak percekre szállhattam be... No de ez már a múlt, nem is szeretnék ezzel foglalkozni! A legfontosabb, hogy a  múlt heti, Beitar Jeruzsálem elleni győzelmünkkel eldőlt, hogy benn maradtunk az első osztályban, ez óriási siker a klub életében – külön öröm, hogy a gólommal nyertünk. A klubunk fiatal, kétezertizenhatban alapították, így nagy szó, hogy az első ligában folytathatja a szereplését. Amikor idekerültem februárban, előtte zsinórban tizenegy bajnokin nem nyert a csapat, mindössze négy pontot szerzett, és kieső helyen állt – ennek fényében valóban szép eredmény a bennmaradás. Remek formában érzem magam, legutóbb a 2021–2022-es idényben játszottam hasonlóan, akkor a Zetében, még Waltner Róbert irányítása alatt, huszonöt bajnokin tizenegy gólt szereztem, majd márciusban kerültem az Ulszanhoz, Dél-Koreába. A Hapoel Haifa ellen zárjuk az idényt szombaton, könnyen lehet, hogy olyanok is lehetőséget kapnak, akik eddig kevesebb percet töltöttek a pályán, bízom benne, játszani fogok, hiszen még gólt akarok szerezni, és sajnálom, hogy véget ér az idény... Sok az erős játékos, az iram is magas, s inkább a támadófutballra helyezik a hangsúlyt. Élvezem az itteni labdarúgást!”

Egyelőre azonban kérdés, hogy miként alakul a magyar csatár jövője, június 30-ig kölcsönben szerepel az izraeli klubnál, a Torpedo Moszkvához pedig még kétéves szerződés köti.

„Még sok a kérdőjel, nem tudok biztosat mondani, merre sodor az élet. Remélem, hamarosan kiderül, hol folytatom a pályafutásomat.”

Nem csak a futball fontos Izraelben

Koszta Márk remekül érzi magát Izraelben, elmondása szerint szép környezetben élheti mindennapjait.

„Rainában lakunk a párommal, Názáret mellett. Raina húszezres, Názáret majd' százezres. Szabadidőnkben Jeruzsálembe, Haifába és Tel-Avivba is járunk, próbáljuk felfedezni az országot. Kissé furcsa, hogy ha lemegyek a boltba, azonnal megismernek, aláírást, fotót kérnek tőlem – persze nagyon kellemes érzés. Az idő kifogástalan, a futball jól megy, nyugodtan mondhatom, csodásan érzem magam a bőrömben. Hétfőn repülünk haza, szusszannunk egyet, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik