Légiósok: Tisztában vagyok vele, mit érek, mit tudok – Balogh

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2018.12.06. 13:17
null
Balogh Norbert nem bánta meg, hogy Ciprusra igazolt (Fotó: Baricsa Gábor)
Az APOEL magyar csatárának, Balogh Norbertnek hónapokat kellett várnia, hogy lehetőséget kapjon új csapatában, de kész ismét felépíteni magát.

 

– Nem sokon múlt, hogy góllal mutatkozzon be.
– Csalódott is vagyok miatta – mondta Balogh Norbert, aki hétfőn először lépett pályára a ciprusi élvonalban: 23 percet töltött a pályán az APOEL színeiben, csapata 5–1-re legyőzte az Apollont, és tartja második helyét a tabellán. – Bár nem játszottam sokat, egy nagy helyzetem nekem is volt. Sajnos hiába találtam a kapuba, a játékvezető les miatt elvette a gólt.

Balogh Norbert

Született: 1996. február 21., Hajdúböszörmény
Posztja:
támadó
Válogatottság/gól:
2/0
Klubcsapatai:
DVSC-DEAC (2013–2014), Debrecen (2014–2016), Palermo (olasz, 2016–), APOEL (ciprusi, kölcsönben, 2018–)

– Azért nem panaszkodhat, a rendelkezésére álló időben több látványos megmozdulása is volt. Csapata ötödik gólja előtt remekül tartotta meg a labdát és csapott be három védőt a középpályán, majd indította a jobb szélen társát, aki visszapasszolhatta volna a labdát, de végül Emilio Nsuét hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Kicsivel később pedig tankönyvbe illő mozdulattal vette le a labdát a tizenhatoson belül és játszotta át védőjét.
– Magam is úgy érzem, hogy jól ment a játék, a lefújást követően az edzői stábtól is dicséretet kaptam. A szurkolók szintén jól fogadtak. Ugyan ott még nem tartunk, hogy skandálják a nevem, de a visszajelzéseikből úgy vettem észre, hogy ők is elégedettek voltak azzal, amit a pályán nyújtottam. Remélhetőleg hamarosan még boldogabbá tehetem őket.

– Mivel szolgált rá a becserélése percében kapott sárga lapra?
– Nemigen értettem a szituációt. Kettős cserét hajtottunk végre, amikor kisebb kavarodás alakult ki, és végül a másik játékos helyett léptem pályára, mint akinek a számát felmutatták. A negyedik játékvezető kiszúrta a hibát, ezért engem büntettek. Ez, szerencsére, nem befolyásolta a játékomat, gyorsan túltettem magam rajta, és csak azzal törődtem, hogy minél jobban segítsem a csapatot.

Kiderül, hogy Marco Rossi milyen jós...
Balogh Norbertre mint az egyik nagy jövő előtt álló magyar csatárra természetesen a válogatott szempontjából is kiemelten kell figyelni. Mivel az idén februárban betöltötte huszonkettedik életévét, korosztályos szinten már nem lehet számolni vele. A nagyválogatottnál eddig két alkalommal kapott szerepet, de minden bizonnyal egyik mérkőzésre sem szívesen gondol vissza: tavaly júniusban az Oroszország elleni felkészülési találkozón (0–3) húsz, az Andorra elleni rossz emlékű világbajnoki selejtezőn (0–1) harmincnégy percet kapott Bernd Storcktól. A szövetségi kapitányi poszton azóta több váltás is történt, és ugyan a válogatott meghívóról Balogh Norbert saját bevallása szerint is nagyon korai még beszélni, egy Marco Rossival kapcsolatos emléket szívesen idézett vissza.
„Természetesen figyelemmel követem a válogatott mérkőzéseit, és egyetértek azokkal, akik szerint Marco Rossi irányításával egyre jobb futballt játszik a csapat. A szövetségi kapitányt ugyan nem ismerem túl jól, de egy momentum rendre eszembe jut vele kapcsolatban. A Debrecennel a Budapest Honvéd ellen játszottunk, amikor a mérkőzés lefújását követően odajött hozzám, és azt mondta: »Te még nagy csapatok ellen is játszhatsz!« Nagyon jólestek a szavai, remélem, idővel bizonyítom, hogy igaza volt, de ehhez előbb folyamatosan és jól kell futballoznom.”

– Kicsit kellemetlenebb téma: mi az oka annak, hogy bár augusztus végén érkezett a csapathoz, ezelőtt csak a ciprusi Szuperkupa-mérkőzésen kapott lehetőséget?
– Leginkább a szerencsén, illetve a hiányán múlt. Szinte alig csatlakoztam az együtteshez, amikor az edzőt elküldték. Őt az addigi másodedző követte a padon, aki nem mert az új játékosokra alapozni, a már jól bevált futballistákkal oldotta meg a feladatokat. Kissé nehezen éltem meg a mellőzést, sokat kellett várnom a lehetőségre, de szerintem éltem vele. Decemberben még három bajnoki és egy kupameccs vár az APOEL-re, reményeim szerint ezeken is számít rám a stáb.

– A Palermo nyárig adta kölcsön Ciprusra, aztán várja vissza. Figyelemmel követi olasz klubja mérkőzéseit?
– Természetesen képben vagyok, tudom, hogy a Palermo vezeti az olasz másodosztály táblázatát, és ha így folytatja, jó az esélye visszajutni az élvonalba.

– Ennek fényében nem sajnálja, hogy eligazolt? Ott már ismerték, és ha marad, lehet mostanra bejátszotta volna magát a kezdőcsapatba.
– Nehéz megmondani, hogyan alakult volna a sorsom, ha nyáron nem jövök el, de továbbra is úgy gondolom, hogy jól döntöttem. A ciprusi bajnokság színvonala nagyon hasonló az olasz másodosztályéhoz, a hétfői mérkőzésünk kifejezetten nagy iramú volt. Az igazat megvallva nem sokat foglalkozom a múlttal, egyedül az lebeg a szemem előtt, hogy olyan formába hozzam magam, amellyel rendszeres játéklehetőséghez jutok.

– Az elmúlt időszakban meglehetősen sokat volt sérült, az előző idényt is ezért kellett kihagynia szinte teljes egészében. Most minden rendben a lábával?
– Igen, egészséges vagyok. Az edzéseket teljes intenzitással végzem, nem hátráltat semmi. Kizárólag az edzőn múlik, mikor adja meg újra a lehetőséget a bizonyításra. Bizakodó vagyok, úgy érzem, minél többet lépek pályára, annál jobban teljesítek. Az elmúlt szezon nem volt könnyű, de már kár rajta keseregni. Ha minden jól alakul, talán beverekedhettem volna magam a Palermo kezdőcsapatába, de a pályafutásom egészét nézve ennél többet nem vesztettem.

– Ezek szerint úgy érzi, hogy a fejlődése szempontjából jó helyen van?
– Egyértelműen. Az APOEL teljes mértékben profi klub, nagyon jó körülményekkel, remek pályákkal, minden adva van ahhoz, hogy az ember napról napra kihozhassa magából a maximumot. Nekem is ez a célom. Tisztában vagyok vele, mit érek, mit tudok, azért dolgozom folyamatosan, hogy ezt a pályán is meg tudjam mutatni. Jól érzem magam, jó kondiban vagyok, szeretnék minél több percet a pályán tölteni, és gólokat lőni.

Új mez, új remények: Balogh Norbert szeretne helytállni az APOEL-ben (Fotó: apoelfc.com)
Új mez, új remények: Balogh Norbert szeretne helytállni az APOEL-ben (Fotó: apoelfc.com)

– Könnyen megszokta a ciprusi életformát?
– A játékostársak hamar befogadtak, könnyen megtaláltuk a közös hangot. A menyasszonyomtól rengeteg támogatást kapok, lakásunk az edzőközponttól tíz percre található. Igazából semmi más dolgom sincs, mint teljes erőbedobással a futballra koncentrálni.

– Időnként azért hazalátogat?
– Amikor csak tehetem, legközelebb az ünnepekkor lesz rá lehetőség. Édesanyámat már felhívtam, és megkértem, hogy segítsen megszervezni egy jótékonysági eseményt. Hajdúböszörményben vagy Debrecenben szeretnék kis karácsonyi meglepetést szerezni rászoruló gyerekeknek. Jólesik visszajuttatni valamit oda, ahonnan indultam.

CIPRUS, FIRST DIVISION
11. FORDULÓ
APOEL–Apollon 5–1
APOEL: Balogh Norbert a 67. percben állt be csereként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik