Légiósok: Szoboszlaiék főtáblások a BL-ben; Nagy Dominik pontot mentett

Vágólapra másolva!
2019.05.12. 19:00
Mivel a BL idei két döntőse, a Tottenham és a Liverpool a Premier League-ben kiharcolta a Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplést, a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Red Bull Salzburg főtáblás lesz a BL következő idényében.
Szoboszlai Dominik a lelátóról szorított csapattársainak (Fotó: Micheller Szilvia) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Szoboszlai Dominik a lelátóról szorított csapattársainak (Fotó: Micheller Szilvia) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

Az osztrák bajnok vasárnapi bajnokiján 2–1-re legyőzte a második LASK Linzet. Szoboszlai Dominik nem volt a keretben. Mivel a BL idei két döntőse, a Liverpool és a Tottenham az angol bajnokságban BL-csoportkört érő helyen végzett, az UEFA-rangsorban 11. helyen álló osztrák liga kapott egy főtáblás helyet a legrangosabb európai klubsorozatban, azaz a Salzburg a legjobb 32 között kezdi meg szereplését a következő BL-kiírásban.

Ez lesz a nyolcadik alkalom, hogy osztrák csapat BL-főtáblán szerepel.

FC Red Bull Salzburg on Twitter

ES IST AMTLICH! Vorhang auf für die #KÖNIGSCLASSE! In der Saison 2019/20 sind wir dabei im Konzert der Großen. https://t.co/RJpeNAVLvk



Lengyelországban Nagy Dominik a 33. percbe csereként állt be a Legia Warszawában, s az 56. percben egyenlített a Pogon Szczecin elleni bajnoki mérkőzésen. A Legia döntetlenjével lecsúszott a tabella első helyéről, két fordulóval a vége előtt egy ponttal a Piast Gliwice vezet.

Novothny Soma dél-koreai csapata, a Puszan IPark hazai pályán a 94. percben kapott góllal 1–1-re végzett az éllovassal, így maradt kétpontos hátránya a tabellán.

Nagy Dominik gólja



AUSZTRIA, BUNDESLIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 6. FORDULÓ

Red Bull Salzburg–LASK Linz 2–1
Salzburg: Szoboszlai Dominik nem volt keretben.

DÉL-KOREA, K LEAGUE 2
11. FORDULÓ

Puszan IPark FC–Kvangdzsu 1–1
Puszan: Novothny Soma kezdő volt, a 63. percben lecserélték.

HOLLANDIA, EREDIVISIE
34. FORDULÓ

Groningen–Fortuna Sittard 3–0
Fortuna Sittard: Dobos Áron nem volt keretben.

KAZAHSZTÁN, PREMIER LEAGUE
10. FORDULÓ

Atirau–Kajrat Almati 2–1
Kajrat Almati: Eppel Márton kezdő volt, a 67. percben lecserélték.

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 5. FORDULÓ

Legia Warszawa–Pogon Szczecin 1–1
Legia: Nagy Dominik csereként a 33. percben állt be, az 56. percben egyenlített.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik