H. Á. 2020.12.17 00:20 Frissítve: 2020.12.17 10:48

Légiósok: Szoboszlai csütörtökön Lipcsébe utazik orvosira – sajtóhír

Fabrizio Romano olasz sportújságíró úgy értesült, Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar labdarúgó-válogatott középpályása csütörtökön Lipcsébe utazik, hogy részt vegyen az RB Leipzignél az átigazolások előtt szokásos orvosi vizsgálaton. Az olasz transzferguru információi szerint csütörtökön be is jelentik Szoboszlai januári érkezését a német klubnál.

 

Szoboszlait csütörtökön bejelentheti a Leipzig (Fotó: AFP)

 

Fabrizio Romano szerda késő este posztolta a közösségi felületein, hogy értesülései szerint Szoboszlai Dominik mindenben megállapodott az RB Leipzig vezetőségével.

A Nemzeti Sport úgy tudja, a Salzburg középpályása csütörtökön menedzserével, Esterházy Mátyással és édesapjával, Szoboszlai Zsolttal együtt a német városba repül, hogy ott részt vegyen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, majd aláírja szerződését.

Információink szerint az orvosi vizsgálatok után a magyar futballista Julian Nagelsmann vezetőedzővel és a klub sportigazgatójával, Markus Kröschével is találkozik, s ha megfelel az ilyenkor szokásos teszteken, az RB Leipzig a délutáni órákban hivatalosan is bejelenti az átigazolást.

Ugyancsak Fabrizio Romano számolt be róla csütörtök reggel a Twitter-oldalán, hogy Szoboszlai menedzsere útnak indult Lipcsébe, hogy közreműködjön ügyfele szerződésének véglegesítésében.


Az olasz szakíró – aki gyakori vendége az olasz Sky labdarúgóműsorainak szakértőként – arról is szót ejtett a CBS futballmagazinjában megjelent írásában, hogy a 12-szeres magyar válogatott középpályás öt évre szóló szerződést ír majd alá, és januárban csatlakozik a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is soraiban tudó lipcsei klubhoz.

Mint ismert, vasárnap este Szoboszlai Dominik az osztrák tévé kamerája előtt elmondta, hogy az utolsó két meccsét játssza a héten a Red Bull Salzburgban, aztán hétfőn az a hír is szárnyra kapott, hogy olcsóbban kerülhet a Leipzighez, mint a 25 millió eurós kivásárlási ára.

2021.10.16 15:33:22

Légiósok DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A dunaszerdahelyiek a 15. másodpercben vezetést szereztek, Schäfer András végig a pályán volt, Hahn János is kapott bő egy órát.

2021.09.20 09:38:13

Légiósok BODNÁR ZALÁN, SOMOGYI ZSOLT

A Lipcsében csapatkapitánynak kinevezett Gulácsi Péternek voltak elődei, de nem sokan.

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.