Légiósok: Szoboszlai csütörtökön Lipcsébe utazik orvosira – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.12.17. 00:20
null
Szoboszlait csütörtökön bejelentheti a Leipzig (Fotó: AFP)
Fabrizio Romano olasz sportújságíró úgy értesült, Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar labdarúgó-válogatott középpályása csütörtökön Lipcsébe utazik, hogy részt vegyen az RB Leipzignél az átigazolások előtt szokásos orvosi vizsgálaton. Az olasz transzferguru információi szerint csütörtökön be is jelentik Szoboszlai januári érkezését a német klubnál.

Fabrizio Romano szerda késő este posztolta a közösségi felületein, hogy értesülései szerint Szoboszlai Dominik mindenben megállapodott az RB Leipzig vezetőségével.

A Nemzeti Sport úgy tudja, a Salzburg középpályása csütörtökön menedzserével, Esterházy Mátyással és édesapjával, Szoboszlai Zsolttal együtt a német városba repül, hogy ott részt vegyen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, majd aláírja szerződését.

Információink szerint az orvosi vizsgálatok után a magyar futballista Julian Nagelsmann vezetőedzővel és a klub sportigazgatójával, Markus Kröschével is találkozik, s ha megfelel az ilyenkor szokásos teszteken, az RB Leipzig a délutáni órákban hivatalosan is bejelenti az átigazolást.

Ugyancsak Fabrizio Romano számolt be róla csütörtök reggel a Twitter-oldalán, hogy Szoboszlai menedzsere útnak indult Lipcsébe, hogy közreműködjön ügyfele szerződésének véglegesítésében.


Az olasz szakíró – aki gyakori vendége az olasz Sky labdarúgóműsorainak szakértőként – arról is szót ejtett a CBS futballmagazinjában megjelent írásában, hogy a 12-szeres magyar válogatott középpályás öt évre szóló szerződést ír majd alá, és januárban csatlakozik a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is soraiban tudó lipcsei klubhoz.

Mint ismert, vasárnap este Szoboszlai Dominik az osztrák tévé kamerája előtt elmondta, hogy az utolsó két meccsét játssza a héten a Red Bull Salzburgban, aztán hétfőn az a hír is szárnyra kapott, hogy olcsóbban kerülhet a Leipzighez, mint a 25 millió eurós kivásárlási ára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik