Válogatott: Otigba még nem döntött, de nem keresték Nigériából

Vágólapra másolva!
2015.02.23. 08:49
null
Otigba (jobbra) egyik felnőttválogatottba sem kapott még meghívót, így nem sürgős döntenie (Fotó: archív)
Otigba Kennethet, a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő Heerenveen magyar utánpótlás-válogatott játékosát senki sem kereste meg Nigériából a 2014-es vb előtt, de még nem döntötte el, melyik nemzeti tizenegy tagja lesz felnőttként.

„Senki sem vette fel velem a kapcsolatot a világbajnokság előtt, semmilyen megkeresés nem érkezett hozzám Nigériából – mondta Otigba az sl10.ng-nek. – Végigjártam a korosztályos csapatokat Magyarországon, a tizenöt, a tizenhét, a tizenkilenc és a huszonegy éven aluliak válogatottjának is tagja voltam, de a legutóbbi hívásra nemet mondtam, mert a Heerenveenre szeretnék koncentrálni.”

„Jelen pillanatban semmilyen fejleményről nem tudok beszámolni. Szeretnék minden mérkőzésen pályára lépni a csapatomban, és minél többet fejlődni. Még nem hoztam döntést arról, hogy Nigéria vagy Magyarország válogatottjának tagja leszek-e.”

A futballista négyéves korától tizenhat éves koráig – amíg Hollandiába nem költözött – Magyarországon élt. Dárdai Pál szövetségi kapitány egy januári sajtóbeszélgetésen a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, Otigba Kenneth ügyében beszélt Erwin Koemannal, a korábbi szövetségi kapitánnyal, utánpótlásedzőkkel, s úgy látja, hogy nem jobb a mostani kerettagoknál, ezért nem is hívta meg eddig, de továbbra is figyelemmel követik a teljesítményét.

„Egyik válogatottól sem kaptam még meghívót, úgyhogy egyelőre nem sürget ez a kérdés – folytatta Otigba. – Most csak a Heerenveenre fókuszálok. Amint megkeres valamelyik szövetségi kapitány, meghozom a döntést. Természetesen nagy álmom az, hogy egy nap valamelyik válogatott mezében képviseljek egy országot.”

Otigba arról is beszélt, mit tart erősségének, minek köszönheti, hogy a holland élvonalban szerepelhet.

„Gyors és erős középhátvéd vagyok, a leginkább a csatárokkal szembeni, egy az egy elleni játékoknál tudok kiemelkedőt nyújtani. A levegőben is sok párharcot megnyerek, és akkor sem jövök zavarba, ha a szögleteknél az ellenfél kapujánál helytállnom. A kedvenc játékosom Vincent Kompany, remélem, egy nap úgy játszom, mint ő.”

Otigba ebben a szezonban 15 mérkőzésen lépett pályára az Eredivisie-ben, ezeken két gólpasszt adott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik