Nagy Zsolt
2022.01.09 09:58 Frissítve: 2022.01.09 10:30

Légiósok: nyárig biztosan Lengyelországban marad Vida Kristopher

Az idény közben biztosan nem távozik lengyel csapatától Vida Kristopher, és igyekszik nemzetközi kupaszerepléshez segíteni csapatát.

Vida Kristopher örül, hogy újra társaival készül és a következő hónapokban is a Piast mezét viseli (Fotó: Imago Images )

 

Elkezdte a felkészülést a Piast Gliwice együttesével Vida Kristopher. A 26 éves támadó csütörtökön utazott vissza Magyarországon töltött téli pihenőjéről a lengyel élvonal 12. helyén álló klubjához, és pénteken már edzésen vett részt. Csapata nemsokára ötnapos edzőtáborba vonul Lengyelországban, január 16-tól pedig Törökországba utazik tizenegy napra, hogy ott folytassa a munkát.

„Jó volt újra a srácokkal együtt mozogni kinn a pályán, de ez csak a bevezető volt, hétfőtől kezdődnek az igazi edzések – árulta el érdeklődésünkre Vida Kristopher. – Az idény első fele nekem és a csapatnak is felemásra sikeredett. Jól kezdtem a bajnokságot, az első öt mérkőzésen három gólt szereztem, egy gólpasszt adtam, utána viszont sérülésekkel küzdöttem. Előbb kaptam egy rúgást a bokámra, majd beszakadt a vádliizmom, kellett néhány hét, mire visszanyertem az erőnlétem. Összességében nem panaszkodhatom a játékpercekre, az már jobban bosszant, hogy sok pontot vesztettünk a mérkőzések végén a figyelmetlenségünk miatt. A mérkőzések többségén nem játszottunk ugyan alárendelt szerepet, a döntetlent és a győzelmet is többször is emiatt buktuk el.”     

A Piast a tizennyolc csapatos Ekstraklasa tizenkettedik helyéről várja a tavaszi folytatást, előnye hét pont a kieső helyen álló Wartával szemben, lemaradása tizenkettő a harmadik Raków mögött. Vida Kristopher elmondása szerint a csapat célja, hogy európai kupaszereplést érő helyen végezzen, ehhez a bajnokságban dobogósnak vagy kupagyőztesnek kell lennie. Utóbbi tűnik a könnyebb útnak, a gliwiceiek a Górnik Zabrze ellen vívják a nyolcaddöntőt, és ha továbbjutnak, már csak két lépés a finálé. Persze az élvonalban sem lehetetlen a bravúros szereplés, egy éve kifejezetten jól sikerült a tavasz, pocsék idénykezdet után az utolsó fordulóig maradt esély a kupaindulást érő hely elérésére. A magyar labdarúgó ebben reménybkedik, s a tavaszt mindenképp csapata színeiben képzeli el, az eligazolásával kapcsolatos minden információt határozottan cáfolt.

„Nem beszéltem senkivel a Budapest Honvédtól – mondta Vida a vele kapcsolatos átigazolási hírekről. – Ezen a télen semmiképp sem szeretnék távozni a Piasttól, arra koncentrálok, hogy a tavaszom minél jobban sikerüljön. Szeretnék még legalább öt gólt szerezni, gólpasszokat adni, és nemzetközi kupainduláshoz segíteni a csapatot. A jövőmről csak ezt követően gondolkodom el.”     

A támadó 2020 februárjában igazolt a lengyel élvonal akkori bajnoki címvédőjéhez, és a kezdetet nehezen élte meg. Mindössze két hetet edzett a csapattal, amikor a koronavírus-járvány miatt felborult a (futball)világ. A lengyel bajnokság lelátóira azóta sem tértek vissza a korábbihoz hasonló mértékben a szurkolók, a Piast a szabályozások miatt nem játszhatott telt házas mérkőzést régóta, Vida Kristopher ellenben megtalálta a helyét a csapatban. Ha nem akadályozzák a felkészülését sérülések, alapembernek számít, és már a lengyel élvonal játékstílusát is megszokta.

„A játék keményebb Lengyelországban, mint amire számítottam. A pályán sok csapat agresszívan futballozik, néha már túlzottan is. Az egyik legfőbb célom a minél több játékperc mellett, hogy egy kis játékosságot vigyek a futballunkba.”   

2023.09.28 21:59:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az angolok és a nagyvilág csak most kezdi felfedezni, hogy miket tud ez a fiú.

2023.09.02 23:29:32

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Jobban érdekel, mire viszi, mint akármelyik import a mi kis bajnokságunkban.

2023.09.01 23:18:36

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az edzők pedig, ha eleinte szólnak is, később belefásulnak, kerülik az ütközéseket. Úgy teszik a dolgukat, hogy munkájuk elnyerje a vezetők tetszését. Ha pedig beüt a mennykő, menniük kell – persze, hogy közös megegyezéssel.

2023.08.21 19:37:06

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A helyén van, és amit mutatott, az még csak a kezdet. A világklasszissá válás kezdete.