H. K./MTI 2020.09.07 17:13 Frissítve: 2020.09.08 02:28

Légiósok: Novothny aláírt, a német másodosztályban folytatja

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései: a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (2. Bundesliga) szereplő Bochumban folytatja a pályafutását Novothny Soma.

A Bochum bejelentette Novothny Soma szerződtetését (Fotó: vfl-bochum.de)

 

Mint megírtuk, hétfő délelőtt Novothny Soma barátnője a nyilvános közösségi oldalán posztolt egy képet a labdarúgót ölelve, mellé pedig annyit írva: „Egy új kaland kezdete.” Hozzátéve, egyelőre csak a játékos száll gépre. 

A Nemzeti Sport akkor a csakfoci.hu-hoz hasonlóan úgy értesült, hogy Novothny Bochumba utazott – ezt néhány órával később a német másodosztályú együttes a hivatalos honlapján tulajdonképpen megerősítette, sőt, rögtön be is jelentette, hogy a 26 esztendős támadó a klubnál folytatja a pályafutását: Novothny a közlemény szerint 2022-ig kötelezte el magát a Bochumhoz.


„Ez egy előrelépés a karrierem szempontjából” – fogalmazott az M1 aktuális csatornának Novothny, aki hétfőn reggel utazott Németországba, és írta alá a kontraktust. A játékos elárulta: egy hete merült fel a szerződtetése. Kifejtette: sokat fejlődhet a nagy múltú csapatban, amely olyan riválisokkal vetélkedik a másodosztályban, amelyek jó része már az élvonalban is kipróbálta magát. Hozzáfűzte: a ligát sokan nézik, követik.

Leszögezte: az elmúlt idényt a nyolcadik helyen záró együttes célja, hogy visszajusson az első osztályba. Elmondta, két negatív koronavírusteszt után csatlakozhat a kerethez, addig egyéni edzésekre kényszerül. 

A korábbi utánpótlás-válogatott játékos eddigi karrierje során Olaszországban (többek között az SSC Napolinál), valamint az Újpest kölcsönjátékosaként Dél-Koreában, a Puszan IParknál légióskodott. A Megyeri úton június 30-án járt le a szerződése. Azóta klub nélkül készült. 

A Bochum az előző idényben a német másodosztály 8. helyén végzett, 34 forduló alatt 46 pontot gyűjtött, 53 gólt szerzett és 51-et kapott. 

A 2. Bundesliga 2020–2021-es idénye a tervek szerint a szeptember 19-i hétvégén indulhat el, a Bochum 21-én, hétfőn fogadja a St. Paulit.

2020.11.21 16:18:24

Légiósok K. T. I.

Divkovic második félidőben eleresztett átlövése döntött a dunaszerdahelyiek javára.

2020.11.20 23:29:44

Légiósok BABJÁK BENCE

„Bizonyára a tehetségnek is van némi szerepe ebben, ám elsősorban az elvégzett munkának köszönhetem, hogy eljutottam idáig.”

2020.11.20 23:27:59

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán megtanítottak a játék elsajátítható elemeire, hanem – nevelték is.