B. L. 2021.07.25 12:15 Frissítve: 2021.07.25 15:03

Légiósok: Németh András bemutatkozhat a Genkben

A korosztályos magyar válogatott támadó, Németh András két góllal hívta fel magára a figyelmet a felkészülés során, s nevezhetik a Sahtar Doneck elleni BL-párharcra.

Németh András hamarosan bemutatkozhat a Genkben

 

Érdemes fél szemmel figyelni a belga első osztályú Genk mérkőzéseit, ugyanis a csapatban hamarosan bemutatkozhat a magyar korosztályos válogatott Németh András. A 18 éves támadó már az előző idény végén is tagja volt az első keretnek, az utolsó, FC Bruges elleni bajnokin a kispadra is leülhetett, s eldőlt, hogy az új idényt is a felnőttcsapat tagjaként kezdi. A tehetséges fiatal a felkészülési időszakban jó benyomást tett John van den Brom vezetőedzőre, az Eendracht Termine és az Eupen elleni tesztmeccsen egy-egy gólt szerzett. A hírek szerint lett volna klub, amely örömmel kölcsönvenné, ám az egyesület elzárkózott ettől.

„Úgy érzem, sikerül felnőnöm a feladathoz, az edzések mellett a tesztmeccseken sem maradtam adós a jó teljesítménnyel, gólokat szereztem – nyilatkozta lapunknak Németh András. – A vezetőedző egyre jobban bízik bennem, látja rajtam, hogy jó barátságot ápolok a labdával. Bár alapvetően a kilences posztján érzem magam a leginkább otthonosan, az edzőmeccseken tízest játszottam, s mivel kell egy gólerős játékos ebbe a szerepkörbe, elképzelhető, hogy ott kapok lehetőséget. Természetesen az a célom, hogy mihamarabb bemutatkozhassak a belga élvonalban, s beverekedjem magam a csapatba.”

Németh a Standard Liege elleni bajnoki idénynyitón (1–1) nem lehetett a keret tagja, ugyanis az AZ Alkmaar elleni utolsó felkészülési mérkőzésen kisebb bokasérülést szenvedett. Augusztus első hetében azonban már ott lehet a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörére nevezett keretben, ahol a Genk az ukrán második Sahtar Doneckkel találkozik. A támadó szerint jelenleg ő lehet a harmadik számú csatár, de mint mondta, egy sorral hátrébb is szerepet kaphat.

A Genkkel kapcsolatos hír még, hogy a belga bajnokság előző idényének gólkirálya, a 33 gólos Paul Onuachu klubot válhat, állítólag több Premier League-klub, valamint a francia Lyon is szívesen látná soraiban.

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.