CSERHÁTI ANDRÁS 2020.05.08 07:33 Frissítve: 2020.05.09 00:44

Légiósok: Most az a fontos, hogy légiós maradjak – Eppel

Miután még nem kapott ajánlatot a Cercle Bruges-től, az orosz nyelvet továbbra is szorgalmasan tanuló Eppel Márton szinte biztosan távozik a belga klubtól.

Eppel Márton szerződése júniusban lejár Belgiumban, nagy kérdés, hogy merre vezet az útja (Fotó: Imago Images)

 

– Továbbra sincs döntés…
Hihetetlen, de a klubok újra elhalasztották az idény lezárását jóváhagyó szavazást, vagyis továbbra sem biztos, hogy befejezettnek nyilvánítható-e a belga élvonalbeli bajnokság – mondta lapunknak Eppel Márton, a Cercle Bruges 28 esztendős, nyolcszoros válogatott csatára. – A párommal kint maradtunk Belgiumban, bíztunk benne, hogy lesz döntés. Nos, a belga kormány július harmincegyedikéig meghosszabbította a sportesemények felfüggesztését, úgyhogy azt hiszem, az lesz a legjobb megoldás, ha hazautazunk Magyarországra. Ez esetben két hétre karanténba kell vonulnunk, de vállaljuk, nem látjuk értelmét kinn maradni.

A klubnál szóltak a játékosoknak, hogy lehetőleg maradjanak Belgiumban?
Nem, a futballistákra bízták a döntést. Március hetedikén játszottuk az utolsó bajnokinkat, majd rá egy hétre jött volna a következő meccs, de már pénteken jelezték, vége a bajnokságnak a koronavírus miatt – Belgiumban jelentették be először Európában, hogy befejeződött az idény. A csapattársaim közül van, aki hazament, más maradt Bruges-ben. Mivel a város repterét lezárták, el kell mennünk Hollandiába, Eindhovenbe, onnan van járat Budapestre. A két város között nincs nagy távolság, autóval két óra, ellenben kocsival nem szeretnénk Pestre menni – pihenő nélkül is tizennégy és fél óra, hosszú lenne.

Milyen állapotban érzi magát?
Bernd Storck vezetőedzőtől kaptunk egyéni edzésprogramot, könnyűnek semmiképp sem mondanám. Emellett pluszmunkát végzek, szeretném tökéletes erőállapotban tartani magam. A labdát azonban semmi sem helyettesítheti, hiányzik az öltöző, a miliő, a gólszerzés öröme, a meccsek ritmusa. A lakásban rugdosom a labdát a falhoz, dekázgatok, de az nem nyújt akkora élményt, mint egy bajnoki. Várom, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba.

AKIT AKART, KICSELEZETT

A Cercle Bruges keretét vizsgálva ismerős névre lehettünk figyelmesek: Kylian Hazard is az együttesben szerepel.

 

A 24 éves középpályás 2015 nyarán került Újpestre, két évig szerepelt a Megyeri úton, és összesen 34 bajnokin lépett pályára. Eppel Márton a következőket mondta róla: „Kylian Hazard a csapatkapitány-helyettes a Cercle-ben, kivételes tehetség. Edzésen azt cselezett ki, akit akart, annyiszor, ahányszor akarta. Persze nincs egyszerű helyzetben, hiszen két klasszis a testvére: Thorgan a Dortmundban, Eden a Real Madridban futballozik. Az utolsó fordulóban gólt szerzett az FC Bruges ellen, erőssége volt csapatunknak.”

Melyik csapat mezében léphet újra pályára?
Jó kérdés… Úgy érzem, a belga bajnokság nem folytatódik, a szerződésem június harmincadikán lejár, s mivel a Cercle Bruges vezetői nem kerestek meg, hogy hosszabbítsuk meg, szinte biztosan távozom. Amikor tavaly elbúcsúztam a kazah Kajrat Almatitól, mindenképpen Nyugat-Európába szerettem volna kerülni, ez az álmom valóra is vált. Most az a fontos, hogy légiós maradjak. Nyitott vagyok bármire, de egyelőre nem szeretnék hazatérni. Fontos, hogy milyen erősségű csapat keres meg, milyen anyagi lehetőségekkel, és az is lényeges, milyen városba kerülök – Almati például lenyűgözött. A feltételek összképe alapján döntök majd, hová írok alá.

Januárban szerződött Belgiumba – elégedetten távozhat?
Összességében pozitívan értékelem ezt az időszakot. Kilenc pontra álltunk a bennmaradástól, de remek sorozatot produkáltunk – négy bajnokit is megnyertünk egymás után –, s végül csak első osztályú maradt a klub. Összesen nyolc bajnokin játszhattam, szereztem egy gólt, és adtam két gólpasszt, ami nem olyan rossz mérleg, főleg úgy, hogy a belga lehetőség előtt két hónapig csapat nélkül edzettem. Hamar beilleszkedtem, de azért ráment két-három hetem, hogy tökéletes állapotba kerüljek. Boldoggá tesz, hogy sikerült bizonyítani idekint, az viszont bánt, hogy a válogatott mérkőzések elmaradtak.

Helyette viszont több ideje jutott az orosz nyelv elsajátítására.
Igen, a párommal a kazah légióskodás óta tanuljuk az oroszt, heti két-három alkalommal a kinti tanárunkkal tartjuk a kapcsolatot, órákat veszünk tőle. Úgy érzem, jól haladunk, folyékonyan beszélek, így tervbe vettük, hogy letesszük a középfokú nyelvvizsgát is. Egyelőre az a legfontosabb, hogy találjak magamnak új csapatot – remélem, júniusig sikerül.

2021.11.23 17:38:17

Légiósok PÓR KÁROLY

A válogatott szélső nem szeretne hazajönni a nyáron – úgy érzi, sokat fejlődhet a holland közegben.

2021.11.20 14:15:57

Légiósok POLGÁR LÁSZLÓ (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Kleinheisler László nem kapott lehetőséget a Dinamo Zagreb otthonában megvívott bajnokin.

2021.11.17 12:16:46

Légiósok PÓR KÁROLY

A válogatott több kulcsemberét is ugyanaz a német ügynökség képviseli – reagáltak Szalai átigazolási ügyére.

2021.11.02 13:38:32

Légiósok PÓR KÁROLY

Németh Hunort a dán válogatottba is hívták, de múlt héten bemutatkozott Sándor György U15-ös csapatában.