SOMOGYI ZSOLT 2021.10.05 08:35 Frissítve: 2021.10.05 09:23

Légiósok: Lovrencsics szerint Horvátországban agresszívebb a futball

Magyar játékosok voltak a főszereplők a horvát rangadón Eszéken, a Hajduk Split játékosa, az egy hónappal ezelőtti sérülés után a második meccsén játszó Lovrencsics Gergő szerint kiélezett bajnoki versenyfutás várható.

A Hajduk Splitben Lovrencsics Gergő is megtapasztalata, Horvátországban minden labdáért hatalmas harc megy (Fotó: Imago Images)

 

Magyar gólok eszéken: Kleinheisler László szerzett vezetést a hazaiaknak a Hajduk Split elleni összecsapáson, majd Lovrencsics Gergő egyenlített és állította be az 1–1-es végeredményt. Az NK Osijek jelenleg a harmadik, a Hajduk a negyedik helyen áll.

„Éreztem, hogy a védő beadásra számít és nagy lendülettel jön felém, ezért visszavettem a bal lábamra a labdát – mondta a 44-szeres válogatott labdarúgó. – Felnéztem, és a támadók nem voltak középen a védőknél előnyösebb helyzetben, ezért oldalról is megcéloztam a kaput. Megpattant valakin, ez kellett ahhoz, hogy bemenjen, de nagyon örültem neki, már vártam, hogy gólt szerezzek. Ráadásul ez nagyon fontos mérkőzés volt, ezért különösen értékes a gólommal szerzett egy pont.”

A 33 esztendős játékos, aki a Ferencvárossal háromszor volt magyar bajnok, azt mondja: Horvátországban a tíz élvonalbeli együttes közül négy versenyez az aranyéremért: a zágrábi Dinamo, az Eszék, a Rijeka és a Hajduk Split.

„Nagyon sok új játékos érkezett, a Hajduk az út elején tart – folytatta Lovrencsics Gergő. – Sok tehetséges fiatal játszik itt, de a keretet idősebb, nemzetközi rutinnal felvértezett játékosok erősítik, és ebből lehet egy sikeres csapat, ezen dolgozunk, de tudjuk, hol tartunk. Cél, hogy tavasszal ott legyünk elöl, és akár a kupában, akár a bajnokságban nagyon sikeresek legyünk.”

Talán ilyenkor elkerülhetetlen az összehasonlítás, miben más a vb-ezüstérmes ország bajnoksága, mint az NB I. A védő szerint a Ferencváros elhúzott a magyar mezőnytől, akár korábban a Dinamo a horváttól, de most többen felzárkóztak a zágrábiak mögé.

,,Ha a négy bajnokesélyest vesszük, az a négykörös bajnokságban tizenkét nagyon kemény összecsapás – válaszolt Lovrencsics Gergő. – És a többi mérkőzés is nehéz, itt tényleg igaz, hogy minden labdáért kőkemény harc megy, az első két beadásomnál olyan lendülettel csúsztak felém, hogy azonnal rádöbbenhettem, valóban nagyon meg kell küzdeni minden szituációban. Agresszívebb a futball itt, de erre felkészülhettem, és mondhatom, nekem ez nem idegen, mindig szerettem ilyen felfogásban futballozni. A pályán kívül is minden rendben van, a gyermekeim elkezdtek óvodába járni, a város szép, a csapatot mindenki szereti, a családdal jól érezzük itt magunkat.”

LOVRENCSICS GÓLJA AZ NK OSIJEK ELLEN 

 

2021.11.23 17:38:17

Légiósok PÓR KÁROLY

A válogatott szélső nem szeretne hazajönni a nyáron – úgy érzi, sokat fejlődhet a holland közegben.

2021.11.20 14:15:57

Légiósok POLGÁR LÁSZLÓ (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Kleinheisler László nem kapott lehetőséget a Dinamo Zagreb otthonában megvívott bajnokin.

2021.11.17 12:16:46

Légiósok PÓR KÁROLY

A válogatott több kulcsemberét is ugyanaz a német ügynökség képviseli – reagáltak Szalai átigazolási ügyére.

2021.11.02 13:38:32

Légiósok PÓR KÁROLY

Németh Hunort a dán válogatottba is hívták, de múlt héten bemutatkozott Sándor György U15-ös csapatában.