Kleinheisler és Lovrencsics is betalált az Osijek–Hajduk Split rangadón!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.10.03. 19:25
null
Újabb nagy gól Kleinheislertől (Fotó: NK Osijek)
Az NK Osijek 1–1-et játszott a Hajduk Splittel a horvát labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában, és mindkét csapat magyar légiósa eredményes volt.

HORVÁT 1. HNL
11. FORDULÓ
NK Osijek (Eszék)–Hajduk Split 1–1
(Kleinheisler 9., ill. Lovrencsics G. 19.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az egyaránt magyar válogatott Kleinheisler László és a sérülése után visszatérő Lovrencsics Gergő ezúttal ellenfélként találkozott, mégpedig az NK Osijek és a Hajduk Split rangadóján, és mindketten tettek arról, hogy főszereplők legyenek.

Az első lépést Kleinheisler László tette meg, aki a 16-os elől jobbal a szokásához híven lőtt egy szép gólt, ezzel vezetett az Eszék.

Nem sokáig, mert tíz perc múlva Lovrencsics Gergő egyenlített, a 16-os bal oldaláról talált a kapuba, ballal, de kellett a szerencse is ahhoz, hogy gól legyen a lövéséből, a labda ugyanis megpattant egy védőn.

Nem állt később sem hadilábon a szerencsével a Hajduk, két kapufát is lőtt az első félidőben a hazai csapat, pontosabban Damjan Bohar egy lövésből elérte ezt a ritka bravúrt. Kleinheisler nagyot harcolt, Lovrencsics rengeteget futott, szerencsére a sérülése a múlté. A második félidőben kőkemény ütközetekkel tarkított mezőnyfutball dominált, a Lovrencsicsnek gólpasszt adó, volt interes Marko Livaja például úgy lekönyökölte Danijel Loncart, hogy a védő fejét elöntötte a vér, le kellett cserélni.

A hazai drukkerek remek hangulatot teremtettek, és még jobb kedvük lett volna, ha a hajrára fordulva nem hagy ki egy ziccert az előző idény gólkirálya, a mostanában pocsék formában futballozó Ramón Miérez, aki idénybeli 15 mérkőzésén csak kétszer volt eredményes.

Kleinheisler végigjátszotta a mérkőzést, Lovrencsics is bírta erővel végig, a 87. percben kiharcolt egy szögletet, ő is adta be, a 21-szeres svéd válogatott Alexander Kacaniklic kapáslövését védte azonban a hazai kapus. Egy-egy ziccer adódott a két csapat előtt a ráadásban, ám egyikük sem tudott ezzel élni, maradt a döntetlen. Az egy ponttal egyik csapat sem lehet elégedett. 1–1

Az élcsoport: 1. Rijeka 23 pont (25–15, 11 mérkőzés), 2. Dinamo Zagreb 22 (25−6, 8), 3. NK Osijek 21 (15–10, 11), 4. Hajduk Split 20 (16−9, 10)

NYILATKOZATOK
„Jól mentünk bele a mérkőzésbe, de a Hajduk remek együttes – fogalmazott a mérkőzés után Nenad Bjelica, az eszékiek vezetőedzője. – Úgy érzem, valamivel közelebb álltunk a győzelemhez, Ramón Miéreznek nagy helyzetével meg is volt erre a sanszunk, de nem sikerült élnünk vele. Ilyen a labdarúgás, megyünk tovább, ugyanakkor nem vagyunk elégedettek az egy ponttal. Elég cseles mérkőzés volt, hiszen a Hajduk talán még sosem játszott olyan szerkezetben, amelyben ellenünk kezdett. A második félidőben aztán változtattak, s akkor valamivel már nekünk lett kedvezőbb a helyzet.


Spliti oldalon is egyértelmű volt, hogy a győzelem tette volna igazán boldoggá az együttest.

„Soha nem vagyunk elégedettek, ha nem nyerünk, ugyanakkor nehéz találkozón vagyunk túl – mondta el Jens Gustafsson, a Hajduk svéd vezetőedzője. – Az első félidő igencsak intenzívre sikeredett, és a második játékrész vége is roppant nehéz volt. Voltak azért olyan pillanatok, amikor jól nézett ki a játékunk, de a labda nem került a hálóba. Ez pontosan olyan meccs volt, mely mindkét fél javára eldőlhetett volna, de alapvetően nem rossz a döntetlen.”

A válogatott szünet miatt mindkét csapatnál lesznek hiányzók, illetve az Eszék esetében érdekes napok következnek, hiszen az október 11-ei Horvátország–Szlovákia vb-selejtezőt a Gradski vrt-stadionban rendezik. Ahogy az utóbbi időben szinte mindig, valódi népünnepélyt jelenthet majd a sportesemény, s a jegyek remek ütemben fogynak a szlavóniai városban.
P. L.

PERCRŐL PERCRE


90+8. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+6. perc Cseberko nem figyel, Kacaliknic remek indítását Mlakar jobbal a léc fölé vágja az ötös jobb sarkáról!

90+5. perc Milos-szöglet jobbról, Skoric a jobb alsóba fejelne 11-ről, kissé balról, de véd szépen Kalininc. Majd húzza az időt, nyilván.

90+2. perc Kleinheisler a léc fölé lő 18-ról, kissé jobbról.

Hét perc a ráadás!

90. perc Simic szereli szépen a 16-oson Dakut. Kleinheisler lő a kapu elő balról jobbal, szépen kivetődik Kalinic.

89. perc Ndockytot lerántják látványosan... tovább.

87. perc Lovrencsics megindul a jobbon, kiharcol egy szögletet. Ő is adja be, a Liverpool-nevelés, svéd válogatott Kacaliknic ballal 14-ről kapura lő, de védi a labdát a léc alatt Malenica.

84. perc Zaper kap sárga lapot kezezésért.

83. perc Atanaszov
és Melnjak be, Vukovic és Livaja le. Szűrő és védő a pályán a Hajdukban.

82. perc Nejasmic nagyon igyekszik volt csapata ellen, de a beadásai és a középtávoli lövései sem igazán pontosak.

81. perc Kleinheisler indítja a jobbon Ndockytot, a beadást rosszul találja el középen Daku, 11 méterről.

Miérez: 15 meccs, 2 gól ebben az idényben... Ez előzőben 35 meccsen 23-szor volt eredményes!

Két csatár és egy szűrő lépett pályára.

77. perc Milos jobb oldali beadását menti a kivetődő kapus. Zaper be, Jugovic le. Hirost Ndockyt, Miérezt pedig Daku váltja a hazaiaknál.

Mlakar a Fiorentinában, a Wiganben és a Brightonban is légióskodott.

71. perc Sahitinek nem ment ma, Mlakar váltja a szélsőt.

A hazai drukkerek mindent beleadnak, füst, tűz, hangulat.

69. perc ZICCER, de a Kleinheisler indította Bockaj remek passzát Miérez jobbal nyolcról a kapusba pazarolja.

66. perc Jugovic kap sárga lapot, megtaposta az őt szerelő balhátvéd, Colina bal bokáját.

64. perc Cseberko áll be Loncar helyére.

63. perc Hosszas ápolás, a pályán. Livajának a könyöke fáj. Loncar feje pedig csupa vér...

60. perc Marco Livaja kap sárga lapot Loncar lekönyökléséért. Minimum sárga...

58. perc Livaja elől elkap egy bal oldali beadást a hazai kapus, majd jól nekimegy. Előtte Kleinheisler adott, Lovrencsics kapott, mezőnyharc, de igen kemény.

55. perc Krovinovic a földön, Skoric belemenése után.

52. perc Bartolec le, Milos be a hazaiaknál. Jobbhátvéd helyett... jobbhátvéd.

50. perc Sahiti és Bartolec összerúg, ápolás.

48. perc Kleinheisler jobb oldali beadását nagy csatában szögletre menti Miérez elől Simic. Bohar kissé balról, 22-ról ballal a kapushoz lő nem sokra rá, Kleinheisler passza után.

46. perc Malenica nagy nehezen ment Sahiti elől a saját maga által rúgott gyertya után, a 16-oson belül.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Kacaliknic váltja a vendégeknél Ljubicicet. Szélsőcsere.

Gyurcsó Ádám nincs már itt, a Hajduk ingyen elengedte őt az Eszékhez, de már onnan is távozott.

Maric nemrégiben még a Mol Fehérvárban játszott.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
Mijo Caktas 7
Mirko Maric 5
Karlo Primorac 4
Zoran Nizic 4
Futács Márkó 3


A hazaiak nagy sérültje Ante Erceg, a vendégeké Josip Posavec.

A Sofascore szerint a mezőny két legjobbja a két magyar fiú.

57 százalékban a vendégeknél volt a labda eddig.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Lovrencsics ad be jobbról egy szögletet, Simic lő kissé balról, tízről, Bohar bevetődve blokkol!

41. perc Hiros kap sárga lapot, becsúszva kegyetlenül felvágta a balon meginduló Sahitit.

40. perc Helyzet, de Bohar bal oldali beadását rosszul éri el a kapu torkában Jugovic!

37. perc Bohar szabadrúgását nem éri el az ötösön Miérez.

36. perc Bartolec nagyot rúg Ljubicicba... kirúgás szabadrúgás helyett. Most Kleinheisler a földön, hatalmasat rúgott a jobb lábába Fossati.

34. perc Ljubicic megindul, egy csel, két csel, már az ötös előtt jár... de jobbal a jobb alsó sarok mellé lő!

22. perc Sahiti marad le az ötös előtt milliméterekkel Lovrencsics jobblábas keresztpasszáról.

20. perc Ez sem akármilyen jelenet, Jugovic passzát Bohar kapura vágja a 16-osra belépvel a labda az egyik kapufáról a másikra, onnan a kapus kezébe pattan.

19 GOOOOOOOOOOOOL!

19. PERC EGYENLŐ, Livaja indításával betör a 16-oson belülre a jobb szélen LOVRENCSICS GERGELY, aki 17 méterről ballal kapura lő, a jobb, azaz a túlsó sarok felé, de lövése a blokkolni akaró DANIJEL LONCARRÓL a kapust becsapva a kapu bal sarkában köt ki. 1–1!

16. perc A szöglet után is helyzet,de nem éri el a berobbanó Skoric a beadást.

15. perc Bohar a jobb alsó sarok elől jobbal a rövid alsót veszi célba, de nagyot véd Kalinic!


9. PERC ITT A GÓL, KLEINHEISLER LÁSZLÓ BETALÁL! Hiros passzol elé balról, a magyar középpályás meg 21 méterről, középről, jobbal a bal sarokba lő. 1–0!

Miérez is futott a labda után, de a kapus hamarabb ért oda.

5. perc Bockaj ad be jobbal jobb szélről, de felfutó Skoric az ötös előteréből rosszul céloz fejjel, a jobb sarok előtt elkapja a labdát Kalinic kapus.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak kék-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta sárgában.

A Hajduk nagyszerű formában érkezik Eszékre, a legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből ugyanis hatot megnyert.


Kleinheisler László és Lovrencsics Gergő is összecsaphat a vasárnapi horvát élvonalbeli rangadón. TÖBB MINT EGY ÉVE veretlen az NK Osijek a Hajduk Splittel szemben a horát élvonalban, a legutóbbi négy egymás elleni csatából egy döntetlen mellett hármat az eszékiek nyertek meg. Vasárnap következik a párharc újabb felvonása, és elképzelhető, hogy két magyar válogatott labdarúgó a pályán csaphat össze. Az Eszéket a középpályás Kleinheisler László, a Splitet a jobbhátvéd-jobbszélső Lovrencsics Gergő erősíti, utóbbi bokasérüléséből fölépülve már az előző fordulóban is játszott.

Lovrencsics Gergő felépült. A magyar válogatott játékos klubcsapata augusztus 29-i bajnokiján sérült meg: a vizsgálatok után kiderült, hogy részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, s négyhetes kihagyás várt rá, így a válogatott világbajnoki mérkőzésein sem léphetett pályára.

A hazai pályán mindenkire veszélyes Sibenik otthonában 2–0-ra nyert Kleinheisler László csapata, az NK Osijek a horvát élvonal 10. fordulójában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ESZÉK–HAJDUK SPLIT LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik