Légiósok: Két héten belül bejelentjük - Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.24. 22:02
null
Dzsudzsák Balázs (jobbra) Dinamo-gólnak örül (Fotó: sovsport.ru)
Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva magyar válogatott labdarúgója interjút adott a Szovjetszkij Szportnak. A teljes beszélgetés a napokban jelenik meg az orosz sportnapilapban, de az ízelítő már pénteken felkerült a SzovSzport internetes oldalára.

 

Dzsudzsák Balázs megerősítette, hogy Kevin Kuranyi, Christopher Samba és ő a napokban találkozott a klub elnökével, aki „egy jó beszélgetés” során hangsúlyozta, szeretné, ha mindhárman maradnának. Mint beszámoltunk róla, Kuranyi időközben jelezte, nem hosszabbít – de mi a helyzet Dzsudzsákkal?

„Az ügynököm néhány napja Moszkvába érkezett, egyeztetett a klubbal, de pillanatnyilag nem tudom megmondani, maradok-e vagy megyek. A részleteket még meg kell beszélnünk” – mondta az orosz lapnak a magyar légiós, akitől megkérdezték, függ-e a döntése az esetleges Bajnokok Ligája-szerepléstől.

„Bármely futballistát kérdezik is meg arról, akar-e a Bajnokok Ligájában játszani, a válasz ugyanaz lesz. A PSV-vel egyszer belekóstolhattam, mondhatom, különleges élményben volt részem. Minden Dinamo-játékos erre vágyik, különösen, hogy a BL előszobájában, az Európa-ligában jó idényt futottunk. De a szerződésem nem attól függ, hogy másodikak, nyolcadikak vagy utolsók leszünk-e a bajnokságban.”

„A képlet egyszerű – így Dzsudzsák. – A Dinamo ismertette az elképzeléseit, és ha én mindennel elégedett leszek, aláírok, ha nem, jelzem, hogy mások az elképzeléseim. Ha a klub nem enged, akkor befejezzük a tárgyalásokat. Közeleg az idény vége, mindkét fél gyors megoldást szeretne, szóval szerintem a napokban, de legkésőbb két héten belül nyilvános lesz a döntés.”

Az újságíró kérdésére, hogy a vele kapcsolatos átigazolási pletykák közül melyik volt a legabszurdabb, Dzsudzsák két példát említett: az egyik, amikor egy „buta orosz honlap” azt írta, hogy a Dinamo meg akar tőle szabadulni, mert nem elég jó; a másik pedig, hogy Olaszországban elterjedt, a Lazio egyik vezetője Moszkvában tárgyalt a megszerzéséről – „véletlenül” éppen a Napoli elleni El-mérkőzést megelőző napokban.

A beszélgetés során szóba került a Liverpool két évvel korábbi érdeklődése is, amely sokkal több volt pletykánál, és Dzsudzsákot csalódással töltötte el, hogy nem élhetett az ajánlattal.

„Január vége volt, éppen a repülőtéren várakoztunk a csapattal, amikor befutott az ajánlat. Odamentem akkori edzőnkhöz, Dan Petrescuhoz, elmondtam neki, hogy hat hónapra vinnének, nyáron pedig akár meg is vásárolnának. Kértem a segítségét, mire ő: »Balázs, hogyan segíthetnék? Edző vagyok, mit mondhatnék a vezetőknek? Ha elengednek, már nincs időnk venni helyetted valakit.«”

S hogy dühös volt-e, amiért nem költözhetett Angliába?

„Inkább csalódott voltam – folytatta a magyar játékos. – Nem mindennap kap az ember ajánlatot egy olyan top klubtól, mint a Liverpool. és nem fért a fejembe, miért nem engednek el. »Őszintén el akartam mondani – fordultam újra Petrescuhoz –, hogy meg akartam próbálni. Számítok a támogatására, a segítségére.« Mit tehettem volna? Továbbra is mindent elkövettem és elkövetek a Dinamo sikeres szerepléséért, bízván abban, hogy újra felfigyel rám egy kiemelkedő csapat."

A magyar játékos hangsúlyozta: számára ezekben a napokban is az a legfontosabb, hogy a Dinamo befusson a második helyre, és kiharcolja a BL-szereplést. Jelenleg ötpontnyi a lemaradás a második helyezett FK Krasznodar mögött, de a negyedik helyen álló Dinamo – amely vasárnap Rosztovban játszik – eggyel kevesebb meccsen lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik