H. Á.
2022.08.15 08:45 Frissítve: 2022.08.15 09:01

Légiósok: Kerkez magát is meglepte jobb lábbal lőtt góljával

Mint arról beszámoltunk, vasárnap a Sparta elleni mérkőzésen megszerezte első gólját az AZ-ban szereplő balbekk, Kerkez Milos – és mint kiderült, találata győzelmet ért csapatának a 3–2-re megnyert találkozón.

 

Kerkez első holland gólját ünnepelte vasárnap (Fotó: Getty Images)

A mérkőzést követően az ESPN holland kiadásának riportere faggatta az angolul nyilatkozó magyar U21-es válogatott játékost a mindössze nyolc másodperc után vezetést szerző Sparta első találatáról – ami egyébként ligarekordot is jelent.

„Hogy őszinte legyek, engem is meglepett, hogy az ellenfél ilyen gyorsan gólt szerzett a meccs elején. Nem elemeztük ki bővebben a Spartát, de sohasem kezdik így a mérkőzéseiket. Szerencsétlenek voltunk, hogy gólt kaptunk az elején, ám aztán felálltunk, és úgy érzem, hogy végig mi irányítottunk, a mi akaratunk érvényesült, már gyakorlatilag egy perccel azután is, hogy hátrányba kerültünk” – fogalmazott Kerkez.

Mint kiderült, edzője arra készült a gólja előtt, hogy lecseréli Kerkezt, és ezzel a játékos is tisztában volt.

„Láttam, hogy le akarnak cserélni, de aztán jött a beadás, érkeztem, és jobbal sikerült betalálnom. Sohasem használom a jobb lábamat lövésre, úgyhogy még magamat is megleptem” – árulta el Kerkez, akit aztán két perccel később már valóban lehívott a pályáról Pascal Jansen vezetőedző.

KERKEZ GÓLJA


Az interjúban az ESPN riportere rákérdezett Kerkeznél, hogy mit vár az idényben magától, főleg annak fényében, hogy gyakorlatilag első számú balhátvéddé lépett elő, miután a nyári átigazolási időszakban Owen Wijndal az Ajaxhoz igazolt.

„Itt vagyok és a csapat rendelkezésére állok, az edző számíthat rám. Úgy érzem, hogy az előző idény végén a rájátszásban bizonyítottam, hogy Owen megfelelő örököse lehetek a posztomon. Jól kezdtem az új bajnokságot, boldog vagyok és remélem, így tudom folytatni is” – bizakodott a 18 éves védő.

2022.09.14 12:01:27

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott támadója megmutatta, hogy telik egy napja új csapatánál Dél-Koreában.

2022.09.08 15:15:18

Légiósok nemzetisport.hu

A Sporting Kansas City magyarja maga sem hiszi el mindazt, amit elért, és még van egy merész álma.

2022.08.14 19:59:08

Légiósok DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A DAC 3–0-ra legyőzte a Banská Bystricát, így továbbra is őrzi veretlenségét az új idényben.

2022.08.05 10:35:33

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott labdarúgó először engedett betekintést az életébe. (x)