Légiósok: Kansasben Sallóiról cikkeznek, vezetőedzője dicséri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.01. 16:56
A hévégén rajtoló tengerentúli labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas City honlapja Sallói Dánielről készített cikket, melyben a magyar játékos és vezetőedzője, Peter Vermes is megszólalt.

A terjedelmes cikk bemutatja Sallói eddigi pályafutását, említést tesz a játékos első kansasi időszakáról, majd arról, hogy a magyar NB I-es Gyirmóttól hogyan került vissza az amerikai klubhoz.terjedelmes cikk bemutatja Sallói eddigi pályafutását, említést tesz a játékos első kansasi időszakáról, majd arról, hogy a magyar NB I-es Gyirmóttól hogyan került vissza az amerikai klubhoz.

„Eldöntöttem, hogy kölcsönbe visszatérek Magyarországra – mondta a 20 éves labdarúgó, aki azok után, hogy nem kapott lehetőséget a Sporting KC felnőttcsapatában, a Gyirmótnál kötött ki. – Úgy gondoltam, ha az NB I-ben játszok, fejlődhetek, és Peter Vermes vezetőedző vissza is hívott.”

„Olyan válogatott srácokkal játszhatok együtt, mint Benny Feilhaber, Graham Zusi vagy Matt Besler – folytatta Sallói. – Nyilván remekül bánnak a labdával, de nemcsak a technikám fejlődhet mellettük, hanem a mentalitásukat is átvehetem.”

„Amikor az akadémiánkon volt, gyorsan megértette, hogy itt sok minden máshogy működik, mint ott, ahonnan ő jött – mondta a Kansas vezetőedzője, Peter Vermes, aki a 80-as évek végén rövid ideig a Győrben játszott. – Tudom jól, hiszen én is futballoztam Magyarországon.”

A magyar támadó a Kansas mind a hat felkészülési meccsén pályára lépett, szerzett gólt, adott két gólpasszt, és látványos megmozdulásokkal hívta fel magára a figyelmet.

„Nagyon jól dolgozott az előszezonban – mondta Vermes Sallóiról. – Ő biztosan kap időt a bizonyításra, mert kitűnő adottságai vannak és jól illeszkedik a csapatunkba.”

A Sporting Kansas City vasárnap a DC Uniteddel játssza az első bajnoki mérkőzését, a szintén az MLS-be szerződő Nikolics Nemanja csapata, a Chicago Fire pedig szombaton lép pályára a Columbus Crew otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik