Légiósok: Jó lenne a BL-selejtezőben szerepelni – Bognár István

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2022.04.12. 10:36
null
Jól érzi magát Cipruson Bognár István, de a legnagyobb örömöt az első gól megszerzése jelentette (Fotó: Aris Limassol)
 Pontot érő gólt lőtt szabadrúgásból Bognár István, az Arisz magyar légiósa, aki reméli, átszakadt nála a gát.     


–  Amikor vasárnap este az Anorthoszisz elleni mérkőzés nyolcvankilencedik percében szabadrúgáshoz jutott az Arisz a tizenhatos sarka mellől, már mindenki sejthette, hogy megszerzi első gólját a ciprusi bajnokságban?     

– Azért ezt nem mondanám, mert bár jobblábas szög volt, közel sem optimális helyről, eléggé szélről kellett elrúgni a labdát – válaszolta lapunknak a 30 éves Bognár István, a korábbi paksi középpályás, aki januárban szerződött az Ariszhoz. – Sajnos sokáig nem úgy alakultak az események Cipruson, ahogyan szerettem volna, sérülés is hátráltatott, ezen a meccsen is csak a hetvenötödik percben álltam be, és úgy éreztem, itt a lehetőség, ezért úgy döntöttem, nem ívelem be, inkább megpróbálom kapura lőni abból a szögből is. Az edzések után is gyakran kint maradok fejleszteni a rúgótechnikámat, a csapattársaim is elismerik, én rúgom a legjobban a szabadrúgást, úgyhogy természetesnek vették, hogy én állok a labda mögé. Koncentráltam, és oda ment a labda, ahová szerettem volna, a rövid felső sarokba, a kapus csak beleérni tudott.

– A sérülése most már a múlté?     
– Szerencsére igen, eléggé megszenvedtem vele. A bokaszalagom és a bokám fölötti ínszalag sérült

meg, nehezen gyógyult, még három napra Magyarországra is hazautaztam kezeltetni. Bár a sérülés sohasem jön jókor, ez tényleg a legrosszabbkor, edzőváltáskor ért, ami később sem könnyítette meg a helyzetemet. De bízom benne, most már semmi sem hátráltat, ez a gól önbizalmat is adott, nagyon vártam már rá.

– Az eddigiek alapján jó döntésnek érzi a téli klubváltását?     
– Nagyszerűen érzem magam Cipruson, minden rendben van. Először futballozom külföldön, az első hetekben még egyedül voltam, de most már itt él velem a feleségem és a kislányom, mindenünk megvan. A futball terén van némi hiányérzetem, kicsit többet vártam magamtól, de egyre jobban beilleszkedem, amit megkönnyít, hogy nemzetközi a keret, sokan csak tavaly nyáron érkeztek, és ugyanolyan barátságos, családias a hangulat, amilyen Pakson volt.

– A hatcsapatos felsőházi rájátszás harmadik helyén áll az Arisz pillanatnyilag. Mi a cél ebben az idényben?      
– Nem mondták ki hivatalosan, de természetesen szeretnénk bajnokok lenni. Erre van is még esély, az első helyen álló Apollon hat ponttal szerzett többet nálunk, de játszunk még ellene. Legközelebb a második helyezett APOEL-lel mérkőzünk meg idegenben, az is kulcsmeccs lesz, akkor eldőlhet, harcolhatunk-e valóban az aranyéremért. Az első két helyezett indulhat a Bajnokok Ligájában, ha a bajnoki cím nem is jönne össze, jó lenne a BL-selejtezőben szerepelni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik