Légiósok: Holender Filip szerződtetése miatt büntették a Partizant

Vágólapra másolva!
2022.04.29. 08:14
null
Holender (fehérben) ebben az idényben mindössze ötször kezdett a Partizanban (Fotó: Getty Images)
Súlyos büntetést kapott a szerb élvonalban a második helyen álló Partizan Beograd, miután a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél a svájci Lugano eljárást indított ellene, amiért a klub nem tett eleget fizetési kötelezettségének Holender Filip szerződtetése után. A FIFA döntése értelmében a belgrádiak legközelebb a 2024-es téli transzferidőszakban igazolhatnak új labdarúgót – hacsak ki nem fizetik a svájciakat.

A szerb Kurir beszámolója szerint a svájci Luganóhoz 2019-ben igazolt Holender, ahonnan egy év múlva kölcsönvette őt a Partizan, amely tavaly nyáron végleg szerződtette a magyar válogatott támadót.

A lap írása szerint a szerb klub csupán a kölcsönvételi díjat – 50 ezer eurót – fizette ki a svájciaknak, a végleges átigazolás 450 ezer eurós díját nem. Mivel a svájciakhoz a márciusi fizetési határidőig nem futott be a hiányzó összeg, a FIFA-hoz fordultak, amely pedig az ügy megvizsgálása után szigorú döntést hozott: a belgrádiak a következő három átigazolási időszakban – 2022 nyarán, 2023 telén és nyarán – nem regisztrálhatnak új játékost.

Természetesen, ha a svájciakhoz megérkezik a 450 ezer euró, úgy a büntetés is semmissé válik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik